Доступність посилання

ТОП новини

США: Палата представників ухвалила законопроект про бюджет до кінця фінансового 2017 року


Примірник бюджетного плану, запропонованого Дональдом Трампом в березні 2017 року
Примірник бюджетного плану, запропонованого Дональдом Трампом в березні 2017 року

Очікується, що документ буде ухвалений Сенатом, що дозволить уникнути закриття федеральних установ у суботу.

Палата представників США ухвалила законопроект про бюджет обсягом у 1,2 трильйона доларів, який дозволить уряду функціонувати до 30 вересня і уникнути часткового закриття федеральних відомств в суботу.

Очікується, що Сенат проголосує і також підтримає законопроект до суботи, коли витратні повноваження уряду закінчуються.

Законопроект, підтриманий 309 голосами «за» при 118 голосах «проти» опрацювали лідери республіканців і демократів у Конгресі.

Обидві партії розглядають його як свою перемогу. Однак з документа виключені деякі положення, які президент США Дональд Трамп вважає своїми головними пріоритетами.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Законопроект збільшує військові витрати на 19,9 мільярда доларів, порівняно з 2016 фінансовим роком, що менше, ніж пропонував Трамп.

Законодавці-демократи вважають ухвалений документ успішним. Їм вдалося уникнути скорочення внутрішніх програм, як того хотів Трамп, і забезпечити фінансування американської федерації «Плановане батьківство», яка, зокрема, займається абортами, до кінця фінансового року.

Головний запит президента про виділення фінансування на будівництво стіни на кордоні з Мексикою не був включений в законопроект. Півтора мільярда доларів, які передбачається виділити на забезпечення безпеки кордонів, підуть на розвиток технологій та ремонт існуючої огорожі на кордоні і складають лише половину суми, яку пропонував Трамп.

Згідно з бюджетними асигнуваннями на 2017 рік, на програми допомоги Україні планується виділити не менше ніж 560 мільйонів доларів. Зокрема, на військову і безпекову допомогу Україні до кінця бюджетного року (до 1 жовтня) – не менше ніж 238 мільйонів доларів.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті посольства України в США.

«Без врахування кредитних гарантій, які цього року поки що не розглядаються (минулого року у бюджет закладались під ці цілі 275 мільйонів доларів), асигнування на інші програми допомоги планується навіть збільшити (на 27 мільйонів доларів США, порівняно з 2016 роком).

«Необхідно зауважити, що виділені кошти на зміцнення оборонних і безпекових можливостей України є лише частиною від загальної суми 350 мільйонів доларів США, яка може повністю бути використана після 1 жовтня 2017 року», – зазначається у повідомленні посольства України в США.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG