Доступність посилання

ТОП новини

Мої прадіди народилися в Києві й Одесі – учасник «Євробачення» від Ізраїлю


Закулісся «Євробачення»: представники Ізраїлю провели неформальну вечірку (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

Закулісся «Євробачення»: представники Ізраїлю провели неформальну вечірку (відео)

Окрім звичних для глядачів «Євробачення» півфіналів та фіналу, за лаштунками пісенного конкурсу відбувається низка інших подій. Конкурсанти, їхні делегації та фани зустрічаються на вечірках, спілкуються, танцюють та обмінюються враженнями. Часто такі заходи організовуються посольствами тієї чи іншої країни. На одній із таких вечірок, присвяченій учаснику «Євробачення» Імрі Зіва з Ізраїлю, побувало Радіо Свобода.

Вечірки, організовані з нагоди «Євробачення», щоразу збирають делегації, журналістів та акредитованих фанів із усього світу. Музика лунає ще на вході у Euroclub – в одній із трьох офіційних локацій, що розташувалась у КВЦ «Парковий».

Та перш ніж зайти, гості мають пройти крізь рамки та здати речі на перевірку правоохоронців – на всіх заходах із нагоди «Євробачення» багато уваги приділяють безпеці. Згубитись у Euroclub складно, адже на вечірках працюють волонтери у фірмових футболках, чиє завдання – підказувати що, де і коли відбуватиметься.

Увечері після репетицій сюди приїжджають конкурсанти, щоби поспілкуватись одне з одним та із журналістами, потанцювати. Один із них – Імрі Зів, який уже двічі приїжджав на «Євробачення» як бек-вокаліст, і лише цього року представлятиме Ізраїль від свого імені. Він у Києві вперше, проте відчуває себе «трохи як вдома», адже є на чверть українцем.

Мої прадіди народилися в Києві й Одесі. І я чув багато історій про ці місця. Я такий щасливий, нарешті, побачити їх
Імрі Зів

«Мої прадіди народилися в Києві й Одесі. На жаль, я не мав можливості зустрітися з ними, вони померли до мого народження. І я чув багато історій про ці місця. Я такий щасливий, нарешті, побачити їх. Перш ніж приїхати, я чув, що тут є люди, які мають таке ж прізвище, як і у мене. Ви знаєте, я не зустрічався з ними, не думаю, що побачу їх. Але це цікаво, що у мене тут є сім’я», – сказав він в інтерв’ю Радіо Свобода.

Перший виступ Імрі Зіва буде у другому півфіналі, 11 травня. До того часу, каже він, намагається більше відпочивати і берегти голос, проте вечірку на свою честь пропустити не міг.

«Ми трохи побачили Київ. Із нашою делегацією плануємо поїхати в екскурсійний тур, подивитись визначні місця. Поки ми побачили Eurovillage, торгові центри – купив собі одяг. Ну, і ресторани – я люблю поїсти», – додав співак.

Вдалось погуляти Києвом і конкурсантці від Німеччини Ізабеллі Левіні Луін. Вона відзначила церкви та українську архітектуру. Хоча зізналась: аби дійсно побачити українську столицю, потрібно значно більше часу, аніж дозволяє графік «Євробачення».

Київ виглядає таким південно-європейським
Ізабелла Левіні Луін

«Інколи складається враження, Київ виглядає таким південно-європейським. Багато ваших споруд мені подобаються, вони світло-блакитні, світло-зелені. І так сонячно», – сказала Левіна в інтерв’ю Радіо Свобода.

На думку німецької конкурсантки, «Євробачення» досі виконує місію, заради якої створювали цей пісенний конкурс у 1950-х роках у зруйнованій Другою світовою війною Європі, – об’єднує народи.

«Кожен радий познайомитися з культурою інших країн і музикою від різних культур. Ми святкуємо різноманіття», – додала Левіна.

Згодна з нею і Марта Адамчук, учасниця телепроекту «Голос країни-7», яка також прийшла на ізраїльську вечірку. Дарма «Євробачення» подекуди називають «конкурсом для домогосподарок», адже пісенні конкурси дозволяють відволіктись від рутини на музику, говорить вона. І додає, що для музикантів, зокрема і конкурсантів від України, це можливість швидко вийти на європейський ринок.

Подобається, що O. Torvald підійшов дуже змістовно до тексту пісні
Марта Адамчук

«Мені здається, що буде цікаво. Подобається, що O. Torvald, у першу чергу, підійшов дуже змістовно до тексту пісні, до свого меседжу. Це зіграло йому на плюс – не вокал, не музика, а його меседж і його серце, тому що, він робить це досить щиро», – сказала вона.

Під час «Євробачення-2017» вся Європа дивитиметься на Україну, сказав інший гість вечірки, депутат Верховної Ради та віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи Георгій Логвинський. На його думку, найбільше критикують підготовку Києва до конкурсу ті люди, які загалом налаштовані на скепсис та негатив, тож не бачать у цьому перемогу.

Ми повинні пишатись проведенням «Євробачення»
Георгій Логвинський

«Це дає багато нашій державі, нашим громадянам. Особливо окупованим територіям, кримським татарам, які там живуть. Ми повинні пишатись проведенням «Євробачення», – сказав він.

9 та 11 травня відбудуться півфінали «Євробачення-2017», 13 травня – фінал пісенного конкурсу.

НА ТЕМУ «ЄВРОБАЧЕННЯ-2017»:

(Репетиція пісні «Time» українського гурту O.Torvald напередодні відкриття Євробачення)

(Офіційне відео пісні Time гурту О.Тorvald, який представлятиме Україну на «Євробаченні-2017»)

У проморолику «Євробачення-2017» показали український Крим

Фоторепортаж: У столиці відкрилася фан-зона «Євробачення» – Eurovision Village

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG