Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: екс-працівника СБУ допитали у справі Шеремета


Фото з презентації фільму-розслідування журналістів «Вбивство Павла», Київ, 10 травня 2017 року
Фото з презентації фільму-розслідування журналістів «Вбивство Павла», Київ, 10 травня 2017 року

Доброго ранку!

«Пінг-понг заяв» чи початок реального слідства

Служба безпеки України не може вдаватися до самостійних слідчих дій у справі убивства журналіста Павла Шеремета, оскільки слідством керує Нацполіція, заявив журналістам очільник СБУ Василь Грицак. Але додав, що його відомство готове максимально сприяти поліцейським, зокрема – щодо допиту нових свідків, серед яких і колишній працівник СБУ, якого виявило оприлюднене днями незалежне журналістське розслідування злочину. Зі свого боку, автори фільму-розслідування та колеги Шеремета говорять про непрофесіоналізм слідчих або навмисне затягування слідства. В МВС тим часом звітують, що вже доставили на допит і нового свідка Ігоря Устименка, і журналістів, які його розшукали.

А от участь СБУ в акції під будинком антикорупційного активіста Віталія Шабуніна, як стверджують у відомстві, – «випадковість». У Службі безпеки запевняють, що їхній співробітник, який брав участь в акції під його будинком 9 квітня, не розумів, куди їде. Зрештою, СБУ вибачилося за те, що «змусили пана Шабуніна хвилюватися», але попросили і вибачень у відповідь. Якщо ж Ви не бачили сюжету наших журналістів про цей інцидент, то він за посиланням.

Підірвати ватажка

Майже десять вибухових пристроїв і жодної жертви. Такі підсумки чергового невдалого замаху на ватажка угруповання «ДНР» Олександра Захарченка. Інцидент стався напередодні, 9 травня. У невдалій спробі вбивства бойовики поспіхом звинуватили українську сторону. Те саме казали після торішнього вибуху в Луганську, який прогримів біля машини лідера угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького. Тоді ватажок луганських бойовиків особливо не постраждав. «Донбас.Реалії» розбиралися, як головним бойовикам вдається залишатися неушкодженими і кому насправді вигідне полювання за ними.

А тепер дві короткі міжнародні новини.

Президент Франції Емманюель Макрон в перший робочий день призначив прем’єра і відвідав Німеччину.

А Адміністрація президента США Дональда Трампа звинуватила владу президента Сирії Башара аль-Асада у здійсненні масових страт тисяч в’язнів і спаленні тіл убитих у великому крематорії у в’язничному закладі біля столиці Дамаска.

Особисте зобов’язання за голі сідниці

Дніпровський районний суд Києва відпустив під особисте зобов’язання на два місяці Віталія Седюка, якого затримали під час фіналу «Євробачення-2017» за те, що він оголив сідниці на малій сцені пісенного конкурсу.

Тим часом керівник пісенного конкурсу «Євробачення» Йон Ула Санн подякував за високий рівень організації змагання в Києві, зазначивши, що «Євробачення» в Києві пройшло бездоганно». На зустрічі з ним президент України Петро Порошенко запросив усіх присутніх відвідати наступну масштабну подію – фінал футбольної Ліги чемпіонів, проведення якого заплановане у травні 2018 року в Києві.

Кібератака продовжується

Вірус-вимагач WannaCry продовжує атакувати комп’ютери по всьому світу. За словами експертів, він зачаївся в електронних листах, що накопичилися в ящиках офісних працівників за вихідні. Багато компаній з країн Азії в понеділок повідомили про те, що знову постраждали від шкідливого коду. Будьте обережні і Ви.

Вірус-вимагач WannaCry зачаївся в поштових скриньках – експерти (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

«Око» в кавярнях

А на завершення у нас сьогодні розповідь про новий театральний формат, який створили у Львові. Вільний театр «Око» проводить вистави у ресторанах і кав’ярнях, адже у театрі вірять: акторами мають бути і глядачі.

У Львові митці створили приватний вільний театр «Око»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

Наповнюйте життя новими барвами!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG