Доступність посилання

ТОП новини

Патрульна поліція Маріуполя відсвяткувала річницю роботи у прифронтовому місті


(Друкується мовою оригіналу)

У Маріуполі 30 травня патрульна поліція звітувала про перший рік роботи. Серед тих, хто керує патрульними поліцейськими – люди, які вийшли з Майдану і мають бойовий досвід.

Із оркестром, цілими родинами, вітали у Маріуполі патрульну поліцію, яка пройшла випробування довжиною у рік у прифронтовому місті. Рік тому на службу в поліцію прийшли люди з новим мисленням, кажуть досвідчені поліцейські.

В'ячеслав Аброськін про недобір поліцейських на Донеччині
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:23 0:00

Я як громадянин можу сказати, що у них інший підхід, інше ставлення, інше розуміння. Люди які прийшли за покликом своєї душі, які хочуть щось змінити
В'ячеслав Аброськін

«Я як громадянин можу сказати, що у них інший підхід, інше ставлення, інше розуміння. Люди, які прийшли за покликом своєї душі, які хочуть щось змінити», – сказав начальник донецького обласного управління поліції В'ячеслав Аброськін.

«Мені не соромно за моє управління», – зауважив начальник підрозділу патрульної поліції, учасник оборони Донецького аеропорту Віталій Горкун.

За цей рік ми набралися досвіду, впевненості в своїх силах, це саме основне, і довіра населення. Я можу точно сказати, що мені не соромно за управління
Віталій Горкун

«За цей рік ми набралися досвіду, впевненості в своїх силах, це саме основне, і довіра населення. Люди, які не порушують, які хочуть, щоб їх захищали, нас підтримують. Я можу точно сказати, що мені не соромно за управління», – наголосив начальник підрозділу.

Серед тих, хто прийшов на урочистості, були й родини патрульних. Малюки приготували для своїх тат і мам поліцейських ось такі привітання: «Коли вже стану я дорослою, то до патрульної пiду. І подарують мені кокарду, зірку, кобуру. Я стану їздити по мiсту та й людям всім допомагати. Коли ж побачу хуліганів, то буду протокол складати».

А ось як оцінює, які зміни відбулися за рік з її сином, мама одного з маріупольських патрульних поліцейських Лариса.

Він вірить у те, що можна все змінити в кращу сторону, що можна змiнити життя

«Ми були категорично проти, а йому подобається. Він вірить у те, що можна все змінити в кращу сторону, що можна змiнити життя. До цього вiн працював у банку, банківський працівник. Зараз він сказав, що це, чого він хотів. Закінчив у цьому році юридичну академію. Більш спокійний, витриманий став. Вміє аналізувати, міркувати спокійно. Не рубає з плеча», – каже мама поліцейського.

«Ми були категорично проти, а йому подобається» – Лариса, мама поліцейського
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:16 0:00

Місцеві жителі також відзначили зміни в місті з появою поліцейських:

– Набагато спокійніше стало, коли почали їздити патрулі, зменшилася набагато злочинність в місті.

– Поліцейські стали більш освіченими.

Із політичною заявою виступив народний депутат Мустафа Найєм. Він сказав, що дуже сподівається, що згодом і у звільненому Донецьку буде працювати така поліція і буде таке свято.

Як зазначили самі ж поліцейські, для півмільйонного Маріуполя недостатньо такого невеликого за чисельністю підрозділу патрульних, але вони намагаються чесно нести свою службу. Прийом у маріупольську патрульну поліцію триває.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG