Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Україна вже офіційно хоче в НАТО


Ілюстративне зображення
Ілюстративне зображення

Україна офіційно хоче в НАТО

Верховна Рада законодавчо закріпила пріоритетність членства України в НАТО. У Північноатлантичному альянсі рішення України «взяли до відома», а у Кремлі знову пообіцяли заходи у відповідь у разі розширення альянсу. То що і як слід робити, аби ця ідея нарешті втілилася в життя? І чи має вона реальну перспективу, читайте у матеріалі.

Рада зробила пріоритетом для України вступ до НАТО (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:57 0:00

Держбюджет без застави Насірова​

100 мільйонів гривень – найбільша застава в історії України, внесена за відстороненого голову Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова, могла поповнити державний бюджет країни. Принаймні, цього вимагала Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП). Але Солом’янській районний суд міста Києва відхилив її клопотання. Мотивація зачитана не була. Її, як і повний текст ухвали, оголосять 12 червня. У суді Насіров вкотре переконував, що британського паспорту не має, в той час як у посольстві Великої Британії наявність документа підтверджують.

100 мільйонів сім’ї Насірова не потраплять до держбюджету (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

А тепер коротко про події, про які теж не можемо промовчати

  • На території посольства Сполучених Штатів Америки в Україні стався вибух. Поліція кваліфікувала інцидент як злісне хуліганство, а експерти вважають, що це слід Росії на тлі чергового політичного загострення.
Вибух на території посольства США: поліція проводить слідчі дії (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

  • Офіційна українська делегація з’їздила на форум екс-міністра екології часів Януковича Миколи Злочевського в Монако. (Злочевський один із тих, хто казково збагатився за Януковича за рахунок доступу до державних надр). Українську урядову делегацію на Форум очолив віце-прем’єр України Володимир Кістіон, Верховну Раду на форумі представляла голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат Ніна Южаніна, а Міністерство енергетики та вугільної промисловості – Наталія Бойко, заступник міністра з питань європейської інтеграції.
  • Іноземних дипломатів-гостей резиденції російського посла запросили «до пекла».
  • А НАБУ відкрило справу проти мера Кличка після розслідування програми «Схеми». Журналісти встановили, що Віталій Кличко не вказав у своїй електронній декларації інформацію про нерухомість у Гамбурзі й Лос-Анджелесі, якою користується і де мешкає його родина. (Розслідування «Кличко і будинки-привиди» за посиланням).

Комі про Росію і Трампа

«Так, сер!» – відповів на запитання про те, чи втручалась Росія в американські президентські вибори 2016 року, колишній директор Федерального бюро розслідувань (ФБР) Джеймс Комі. Крім цього, виступаючи зі свідченням у комітеті з питань розвідки Сенату, Комі поскаржився, що брехня Білого дому знеславила його. У Білому домі США відповіли, що Трамп «не брехун».

Мовний супермен

Та на завершення сьогодні історія не про американського президента, а про львів’янина, програміста й науковця Святослава Літинського. Від 2012 року він через судові позови відстоює українську мову, якщо порушується чинне законодавство. Він був першим українцем, який отримав внутрішній паспорт без російськомовної сторінки, домігся від іноземних компаній маркування побутової та електронної техніки українською. Позивався з керівником МВС Арсеном Аваковим. Ще кілька справ, які стосуються мови, перебувають у судах. Про них і про те, чому мовний кордон сильніший від військового, читайте у портретному матеріалі про цього невтомного активіста.

Боріться за правду й доводьте справу до кінця!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG