Доступність посилання

ТОП новини

«Вважайте це почесною медаллю». Конгресмен порадив ЗМІ не перейматись рішенням Кремля


Еліот Енґел перед журналістами, архівне фото
Еліот Енґел перед журналістами, архівне фото

«Росія не звикла до вільної преси. Росія звикла до контрольованої преси», – заявив високопоставлений демократ у комітеті Палати представників Конгресу США із закордонних справ Еліот Енґел в інтерв’ю «Голосу Америки», коментуючи обмеження, введені Росією стосовно іноземної преси.

Серед іншого, Державна дума Росії винесла в середу рішення про заборону журналістам «Голосу Америки» і Радіо Свобода у доступі до законодавчого органу країни – Державної думи (нижньої палати парламенту; верхня палата, Рада федерації, розгляне таку ж заборону ближчими днями – ред.), а за день до цього Міністерство юстиції Росії визнало дев’ять ЗМІ, фінансованих урядом США, «іноземними агентами».

«Вони (росіяни – ред.) не хочуть навіть усвідомити те, що у США ми маємо вільну пресу, у людей є різноманітні погляди – ліві та праві, за та проти. Смішно, що Росія вдалася до таких дій проти «Голосу Америки» та інших медійних організацій. Але це типово для тоталітарної держави, тоталітарного лідера», – стверджує Еліот Енґел.

Сполучені Штати було засновано на принципах демократії, свободи, свободи слова. Все це є чужорідним для Путіна

«Путін став найбагатшою людиною в світі та хоче обмежити те, що люди в Росії мають чути і не чути», – наголосив конгресмен.

«Коли я востаннє був у східній Україні, люди там казали, що єдиною пропагандою, яку вони отримували, була російська пропаганда російською мовою. Це те, що подобається Путіну. Йому не подобається вільний рух ідей», – зауважив законодавець.

«Сполучені Штати було засновано на принципах демократії, свободи, свободи слова. Все це є чужорідним для Путіна», – сказав він.

Кожного разу, коли росіяни говорять щось негативне про тебе, цим треба пишатися

Енґел порадив ЗМІ, яких зачепило рішення Кремля, не перейматись.

«Я б за це не переживав і вважав би це почесною медаллю. І я б продовжував, і я знаю, що так ви і будете робити, різноманітне чудове мовлення, щоб сягати людей і давати їм інформацію, аби вони прийшли до власних висновків».

«Я думаю, кожного разу, коли росіяни говорять щось негативне про тебе, цим треба пишатися», – заявив конгресмен.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG