Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Закон про реінтеграцію Донбасу. День другий


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Закон про реінтеграцію Донбасу. День другий

Сьогодні продовжиться розгляд законопроекту про реінтеграцію Донбасу. У другому читанні. Депутатам вдалося розглянути близько 480 поправок до документа, залишилося ще близько 200.

Чи є проблемою, що в документі не згадують про дату початку війни та про ще одну непідконтрольну Києву територію – Крим? І чи дасть цей законопроект «зелене світло» для порушень прав людини у «зоні безпеки»? За лінком ми зібрали відповіді на ці питання, а також виокремили шість ризиків законопроекту.

Законопроект «про реінтеграцію Донбасу»: думки депутатів (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:17 0:00

І не обійшлось без сутичок під стінами парламенту. Під час розгляду законопроекту активісти наметового містечка поштовхалися з поліцейськими. Активісти разом з шинами спалили російський прапор, вимагаючи від парламентарів ухвалити низку законодавчих норм, спрямованих на боротьбу з російською агресією.

Сутичка між активістами й поліцією під Верховною Радою (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00

Балух: «Все буде Майдан»

Підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд в окупованому Криму засудив українського активіста Володимира Балуха, обвинуваченого у зберіганні боєприпасів, до трьох років і семи місяців колонії-поселення, штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4,6 тисячі гривень – ред.) і взяв активіста під варту під час засідання.

«Не на смерть ідемо. Думаю, незабаром усе це вирішиться. Я Україні хочу побажати не здаватися й нести народу боротьбу. Боротьбу за те, за що багато життів поклали кращі люди країни. Якщо те, що зі мною відбувається, – жертва, то я так не вважаю. Все буде нормально, ми все одно переможемо. Все буде Майдан», – сказав Балух журналістам.

Президент України Петро Порошенко назвав процес «судилищем», МЗС України висловило протест.

Балух побажав українському народу «не здаватися» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

«Приватбанк» як об’єкт масштабних махінацій

Національний банк України опублікував результати розслідування компанії Kroll, які, на думку НБУ, підтверджують, що «Приватбанк» був «об’єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій» як мінімум протягом десяти років до націоналізації. У НБУ заявляють, що банкові завдали збитків щонайменше на суму в 5,5 мільярда доларів США. Колишній акціонер «Приватбанку» Ігор Коломойський назвав розслідування «маячнею». Раніше про те, як могли зникнути мільярди з «Приватбанку», розповідали журналісти програми «Схеми».

Тепер коротко про те, що…

Президент України Петро Порошенко підписав закон про відмову від терміну «інвалід». Це слово у законодавстві замінять на «особа з інвалідністю».

Мінкульт вніс російського кінорежисера Микиту Михалкова, музикантів Дмитра Фоміна та Василя Вакуленка (Басту), а також ведучого Дмитра Шепелєва – до списку «загроз нацбезпеці».

«Укрзалізниця» дозволила у міжнародних касах розраховуватися платіжними картками.

«Євробачення-2018»

І про музику. Вже відомо, що у національному відборі України на пісенний конкурс «Євробачення-2018» візьмуть участь 18 виконавців. А саме: The Erised, Сергій Бабкін, СONSTANTINE, Kozak System, The ВЙО, Julinoza, Dilemma KAZKA, Yurcash, Mountain Breeze, Ingret Kostenko, Vil’na, LAUD, TAYANNA, KADNAY, Pur:Pur, MELOVIN та ILLARIA. Півфінали національного відбору заплановані на 10 і 17 лютого, а фінал – на 24 лютого.

Маланка

А яскравих барв цьому огляду насамкінець додасть фестиваль Маланок, що пройшов у Чернівцях. Окрім смушків, одягнених навиворіт, і парубків з нарум’яненими щоками в дівочих вбраннях і страшних козячих масок, цього року були представлені костюми діснеївських героїв, індіанців та клоунів. Фестиваль Маланок, який вже сьомий раз пройшов у Чернівцях, – давно вже щось більше, аніж просто дбайливо збережена етнічна традиція. Пересвідчитись можна. переглянувши фотогалерею.

Шануйте і плекайте традиції!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG