Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: 4 мільйони євро для Тимошенко від режиму Каддафі?


Юлія Тимошенко, Брюссель, 23 листопада 2017 року (ілюстраційне фото)
Юлія Тимошенко, Брюссель, 23 листопада 2017 року (ілюстраційне фото)

Режим Каддафі давав гроші на кампанію Тимошенко?

Режим колишнього лівійського диктатора Муаммара Каддафі міг бути причетний до фінансування окремих президентських кампаній у Європі, зокрема і в Україні, на користь кандидата на виборах у 2010 році Юлії Тимошенко, повідомила арабська міжнародна газета Asharq Al Awsat.

«Гроші були замовлені доктором Багдаді аль-Махмуді, прем’єр-міністром того часу (зараз перебуває у в’язниці в Тріполі), і були поміщені в сумку, купюрами по 500 євро. Ми вирушили на приватному літаку, вони зустріли нас в аеропорту Києва, ми провели там ніч і повернулися. Гроші отримав тодішній віце-прем’єр України», – пише видання з посиланням на помічника з оточення одного з синів Каддафі Сейф-аль-Іслама. Газета уточнює, що на кампанію Тимошенко дали щонайменше 4 мільйони євро. Водночас у коментарі Радіо Свобода речниця Юлії Тимошенко Марина Сорока заявила: «Ця інформація не відповідає дійсності, це все неправда».

Бунт шахтарів і контрабанда вугілля

Найбільші вугільні підприємства окупованої частини Донбасу – «Краснодонвугілля» і «Ровенькиантрацит» – на межі бунту. Шахтарі та їхні родини вийшли на стихійні мітинги через те, що по кілька місяців не бачили зарплат. Шахти і заводи на територіях, окупованих російськими гібридними силами, на яких діють угруповання «ЛНР» і «ДНР», перевели під так зване зовнішнє управління. А великі промислові підприємства Донбасу виявилися під контролем фіктивної контори з пропискою у Південній Осетії. Навіщо Кремлю кавказька фірма-прокладка, куди насправді ведуть ниточки і чому ця схема обернулася шахтарськими протестами на непідконтрольній Україні частині Донбасу, розбиралися Донбас.Реалії.

Самогубство через проблеми з навчанням?

У Києві шукають тіло зниклої студентки, громадянки Туркменистану Мукаддас Насирлаєвої. 30 січня вона вийшла з дому та не повернулася. А 19 лютого прокуратура міста Києва заявила, що розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом доведення 19-річної дівчини до самогубства: Мукаддас зістрибнула у Дніпро з мосту Патона. Що стало причиною трагедії і до чого тут Національний медичний університет імені Олександра Богомольця, читайте за лінком.

Щоденник Олімпіади

Триває допінг-скандал з російським керлінгістом. Друга проба вже відкрита. Деякі російські видання повідомляють, що вона також позитивна. Збірна Норвегії за день здобуває два історичних «золота». А в бобслеї одразу два олімпійські чемпіони. Чим запам’ятався ще десятий день змагань у Пхьончхані? Читайте про це у традиційному Щоденнику Олімпіади.

Також хочемо розповісти Вам про таке:

Україна подала до трибуналу ООН меморандум про порушення Росією морського права.

Солом’янський районний суд Києва отримав клопотання від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення Геннадія Труханова від посади мера Одеси.

А захист екс-судді Чауса наполягатиме на наданні йому політичного притулку в Молдові.

«Татові казки»

І хоч ми надсилаємо розсилку зранку, хочемо у цій розповісти Вам про казки на ніч. А вірніше, про Юрія Диниса – батька дев’ятирічного Даміра. Майже з народження він розповідав сину свої вигадані фантастичні казки перед сном. Згодом почав записувати їх на диктофон, аби Дамір міг переслуховувати історії. А ще пізніше Юрій покинув роботу юриста, заснував власне видавництво і випустив першу книгу «Планета сірого пилу». Проект так і назвав – «Татові казки». Герої фантастичних казок – це мавпа Бірібомбік, хлопчик Крумплик і дівчинка Луна, які разом з бабусею живуть на Місяці.

Більше спілкуйтесь зі своїми дітьми, батьківська й материнська любов для них найцінніша!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG