Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: парламент закликав уряд створити Міністерство в справах ветеранів


Пам’ятник «Воїнам АТО» в Києві у вигляді меча, встромленого в мапу Росії
Пам’ятник «Воїнам АТО» в Києві у вигляді меча, встромленого в мапу Росії

Міністерство в справах ветеранів

Верховна Рада закликає уряд створити Міністерство в справах ветеранів. Воно має запрацювати на базі нинішньої Державної служби України в справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. Зараз проблемами захисників України та їхніх родин займаються понад 20 відомств, а це створює хаос, кажуть депутати. Про те, чи не виникне ще один неповороткий бюрократичний орган, читайте у матеріалі.

Та поки Верховна Рада голосувала й дискутувала, активісти ветеранських організацій різних силових органів перекрили рух транспорту в районі Бесарабської площі в центрі Києва. Вони вимагали перегляду пенсій. Окрім цього, у наметовому містечку «Руху нових сил» під стінами Верховної Ради, куди, зрештою, дійшла хода ветеранів, відбулась сутичка. За даними поліції, мітингарі принесли покришки й хотіли їх підпалити, кидали каміння та пляшки із запалювальною сумішшю в бік правоохоронців. Дев’ять осіб затримано, 14 силовиків постраждали.

Труханов залишився при посаді

Геннадій Труханов може залишатися на посаді міського голови Одеси та виконувати свої посадові обов’язки попри те, що триває слідство і суд за звинуваченням його у привласнення коштів міського бюджету та зловживання посадою. Таке рішення ухвалив 27 лютого Солом’янський районний суд Києва, відхиливши клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка просила відсторонити Труханова від посади. Суд відбувався під акомпанемент протестів та дрібних сутичок між активістами, які вимагали визнати мера Одеси винним у зловживанні посадою, та поліцією. Сам Труханов назвав таке рішення закономірним, а Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) подає на цю ухвалу апеляцію.

Національна служба здоров’я

У конкурсі на голову Національної служби здоров’я переміг заступник генерального директора з питань стратегічного розвитку акушерсько-гінекологічної клініки ISIDA у Києві Олег Петренко. Більше про нього та інших кандидатів, які брали участь у конкурсі, тут.

Національна служба здоров’я – це новий орган, створений у рамках медичної реформи. Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун охрестила Національну службу здоров’я «оператором засобів» – таким відомством, яке напряму укладатиме угоди з закладами охорони здоров’я щодо надання медичних послуг українцям і платитиме за це гроші з держбюджету. Однак сама служба не матиме цих коштів на руках (або рахунках), а лише переправлятиме їх із державної казни.

Далі два анонси про прес-конференції.

Сьогодні, 28 лютого о 15:00 президент України Петро Порошенко проведе прес-конференцію. Її тема: «Виклики – 2018».

А от 2 березня у Москві має відбутися прес-конференція екс-президента України Віктора Януковича. «Віктор Янукович розповість про нові докази причетності представників нинішньої української влади до розстрілу протестувальників на «майдані», а також судовий процес, ініційований київською владою», – йдеться в анонсі.

Топ-10 гаджетів зі Світового конгресу мобільних технологій

Ну й куди ж сучасна людина без гаджетів? Світовий конгрес мобільних технологій (Mobile World Congress) – це щорічне зібрання провідних представників мобільної індустрії. Цього року конгрес відбувається з 26 лютого до 1 березня. Протягом цих днів лідери у галузі мобільних технологій збираються зі всього світу у Барселоні, щоб продемонструвати свої досягнення та обмінятися ідеями. Світові ЗМІ звертають увагу на 10 найцікавіших мобільних пристроїв цього року: серед них шолом для схуднення, «розумний замок» для велосипеда, пристрій для бачення крізь стіни, повернення «телефону-банана» та презентація найсучасніших смартфонів.

Гаджети роблять наше життя цікавішим і легшим, але й інколи можуть шкодити. Відчувайте цю межу!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG