Доступність посилання

ТОП новини

Нова зброя, якою похвалився Путін (перелік)


Фрагмент відео про ракетний комплекс «Авангард»
Фрагмент відео про ракетний комплекс «Авангард»

Майже половину часу послання президента Росії Володимира Путіна до Федеральних зборів – парламенту Російської Федерації – зайняли розповіді і відеопрезентації новітніх систем озброєння, майже всі вони здатні нести ядерні заряди.

За словами Володимира Путіна, Росії довелося розробляти нову зброю у відповідь на розширення можливостей протиракетної оборони США.

Деяке з показаного російським президентом озброєння демонструвалося вперше. Його технічні характеристики і ступінь готовності неможливо незалежно підтвердити.

Ось про що розповідав Путін:

МБР «Сармат» – президент Росії оголосив про початок активних випробувань нової важкої міжконтинентальної балістичної ракети. Вона важить понад 200 тонн. Раніше повідомлялося, що «Сармат» планується поставляти у війська з 2019 року.

Крилата ядерна ракета «необмеженої дальності» – Путін розповів про низьколетючу, малопомітну крилату ракету з ядерною бойовою частиною і непередбачуваною траєкторією польоту. Він назвав її невразливою для існуючих і майбутніх систем ПРО і ППО.

Ракету з ядерною енергоустановкою і «необмеженою дальністю» випробували наприкінці 2017 року, заявив президент Росії. На цій основі побудують стратегічний комплекс ядерного озброєння.

Раніше Росія повідомляла про випробування гіперзвукової ракети X-101.

Океанська система підводних безпілотників Путін розповів про океанську багатоцільову систему з безпілотними підводними апаратами з ядерною енергоустановкою, здатною нести ядерні заряди великої потужності.

Гіперзвуковий комплекс «Кинджал» Путін розповів про успішне завершення випробувань гіперзвукового авіаційного ракетного комплексу «Кинджал». Із 1 грудня 2017 року комплекс використовується в дослідно-бойовому чергуванні на аеродромах Південного військового округу. Швидкість ракети, яка запускається з літака, перевищує швидкість звуку вдесятеро, її дальністьпонад 2000 кілометрів.

Гіперзвуковий ракетний комплекс «Авангард» російський президент розповів про початок виробництва стратегічного ракетного комплексу «Авангард». Путін назвав цей комплекс абсолютно невразливим для будь-яких засобів протиповітряної і протиракетної оборони. «Він прямує до мети, як метеорит», сказав російський президент. Швидкість ракет комплексу перевищує швидкість звуку більше ніж в 20 разів. Температура на поверхні ракети сягає 2000 градусів за Цельсієм, при цьому вона «надійно керується».

Система вже виробляється серійно.

Бойові лазерні комплекси президент Росії сказав, що бойові лазерні комплекси вже надходять у війська з минулого року. Він не розповів про сфери і специфіку їхнього застосування. У короткому відео було продемонстровано комплекс автомобільного базування:

Наприкінці виступу президент Росії додав, що не всі характеристики нових озброєнь і зовнішній вигляд можна розкривати. Але додав, що «це не блеф, повірте».

Путін запевняє, що Росія не планує використовувати озброєння в наступальних цілях.

Однак заявив, що «будь-яке застосування ядерної зброї проти Росії або її союзників малої, середньої чи будь-якої потужності ми будемо розглядати як ядерний напад на нашу країну, відповідь буде миттєвою і з усіма наслідками, що випливають».

Оригінал матеріалу – на сайті спецпроекту «Настоящее время»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG