Доступність посилання

ТОП новини

Forbes: разючий поворот – тепер Росія винна Україні мільярди


Голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв
Голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв

Україна нарешті виграла у Росії, зазначає видання Forbes.

Державна компанія «Нафтогаз України» отримала 2,5 мільярди доларів в тривалій, потворній юридичній боротьбі з російським газовим велетом – «Газпромом», мовиться в статті.

Стокгольмський арбітраж, зрештою, виніс рішення в суперечці, що тривала роками стосовно виплат за газ, на користь українців.

Арбітраж встановив, що «Газпром» не виконав зобов’язання про поставки, і присудив відшкодувати збитки на загальну суму 4,63 мільярда доларів США.

«Газпром» заявляє, що буде подавати апеляцію на рішення.

У російської компанії все ще залишається багато важелів впливу, застерігає Forbes, вказуючи, зокрема, на плани «Газпрому» втілити проект транзиту газу в обхід України Nord Stream II.

Також арбітраж не задовольнив низку вимог української сторони. Так, суд не підтримав подання «Нафтогазу» про перегляд ціни на транзит через процедурні питання. Арбітраж також не підтримав подання на перегляд контракту у відповідності до правил захисту конкуренції, що діють в Європі та Україні, зазначивши, що регуляторними реформами на території України має опікуватись Україна, а не Стокгольмський суд, зазначає видання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG