Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: власники авто на «єврономерах» все ще чекають зустрічі з представниками АП


Акція власників автомобілів на «євробляхах» під Кабміном, Київ, 11 липня 2018 року
Акція власників автомобілів на «євробляхах» під Кабміном, Київ, 11 липня 2018 року

Куди заїдуть «євробляхи»?

Під стінами Кабінету міністрів України триває безстрокова акція власників автомобілів на європейських номерах. Мітингарі вимагають скасування постанови Кабінету міністрів, яка дозволяє Міністерству внутрішніх справ відслідковувати терміни перебування в Україні автомобіля на єврономерах і застосовувати санкції до порушників. Друга вимога – ухвалити законопроект про розмитнення таких машин. Протягом 11 липня мітингувальникам не вдалося домогтися оголошених вимог і вони оголосили, що залишаються під будівлею уряду на ніч.

Як власники «євроблях» пікетували Кабмін – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

Сьогодні учасники протесту мають зустрітися із представниками Адміністрації президента щодо скасування постанови Кабміну. Також голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ніна Южаніна повідомила, що комітет планує передати на розгляд Верховної Ради законопроект про розмитнення машин на єврономерах. Що має змінити законопроект про розмитнення, пояснюємо у матеріалі.

За неофіційною інформацією, кількість авто на єврономерах в Україні зараз перевищує 1,5 мільйони.

Водій Джемілєва заявив про тортури з боку ФСБ

Водій сім'ї лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Ахтем Мустафаєв заявив, що його катували співробітники ФСБ Росії. Він був затриманий в окупованому Росією українському Бахчисараї наприкінці червня. За словами Мустафаєва, з мішком на голові його відвезли в підвал, де били та застосовували інші тортури: туго обв'язували голову скотчем і змушували стояти на колінах. Водій стверджує, що таким чином із нього намагалися вибити свідчення з приводу підпалу будинку кримського муфтія Еміралі Аблаєва. ​Більше деталей за посиланням.

Майбутнє членство України в НАТО залишається в силі

На саміті НАТО, який триває у Брюсселі 11-12 липня, президент США Дональд Трамп розкритикував деяких європейських союзників – насамперед Німеччину – за недостатні витрати на оборону. Також Трамп гостро розкритикував енергетичну співпрацю Німеччини з Росією і заявив, що через це «Німеччина повністю контролюється» Москвою. В той же час генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, наголошуючи на справедливості закидів щодо недостатніх витрат на оборону в Європі, запевнив, що європейські союзники США вже витрачають більше.

Що ж до України, то підсумкова декларація саміту НАТО визнала, що з огляду на відновлення бажання України щодо набуття членства у НАТО блок наголошує: рішення Бухарестського саміту щодо того, що одного дня українці будуть членами Північноатлантичного альянсу, залишаються в силі. Саме визнання України державою-«аспірантом» на вступ до НАТО є одним із трьох блоків питань, які сьогодні, 12 липня, другого дня саміту, обговорюватимуть президент України Петро Порошенко та лідери 29 держав-союзниць.

Далі коротко.

Нацрада оштрафувала «Інтер» на 4 мільйони гривень за розпалювання ворожнечі.

Херсонський суд продовжив на 60 діб арешт керівника «РИА Новости Україна» Кирила Вишинського, підозрюваного у державній зраді.

Потерпілий від отруєння «Новачком» британець Чарлі Роулі поспілкувався з поліцією. А в Білорусі в цей час з’явилося російське пиво «Новачок». Як пише білоруський сайт про пиво, багато споживачів висловилися про неетичність продажу напою з такою назвою.

Українець «вартий серйозної уваги»

За 8 секунд він здатен зробити 64 удари загальною вагою у 4 тонни. Це швидкість і сила українського боксера, бронзового призера Олімпійських ігор у Лондоні, а тепер боксера-професіонала у напівсередній вазі, Тараса Шелестюка. Родом він із Макіївки Донецької області. Втім, останні 5 років боксер проживає в Лос-Анджелесі і має контракт із місцевою промоутерською компанією. Як боксер Шелестюк тренується у США, розповідає «Голос Америки».

Ніколи не зупиняйтесь на досягнутому і йдіть вперед!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG