Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада оштрафувала «Інтер» на 4 мільйони гривень за розпалювання ворожнечі


9 травня націоналістичні організації пікетували будівлю телеканалу «Інтер» у Києві
9 травня націоналістичні організації пікетували будівлю телеканалу «Інтер» у Києві

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення проголосувала за стягнення штрафу з телеканалу «Інтер» у розмірі 25% ліцензійного збору, що для цієї компанії становить чотири мільйони сорок шість тисяч п’ятдесят сім гривень шістдесят три копійки. Про це йдеться на сайті регулятора.

Перевірка телеканалу відбувалася на підставі скарг на трансляцію «Інтером» концерту 9 травня цього року.

«Регулятор одержав численні листи зі скаргами, зокрема від Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України, Київської міської організації Політичної партії «Українська Галицька партія», а також від громадян Ковбика М.М. та Семілетко Т.В., в яких повідомлялося, що 9 травня 2018 року телеканал «Інтер» транслював у своєму ефірі концерт «Перемога. Одна на всіх», зміст якого, на їхню думку, принижує гідність громадян України, розпалює ворожнечу, закликає до підриву цілісності держави та містить ознаки пропаганди, яка створює викривлене уявлення про окремі аспекти історичного розвитку України», – мовиться у повідомленні.

Тим часом, представниця телеканалу Ольга Мусійко заявила, що це рішення є безпідставним і буде оскаржено в суді.

Читайте також: «Де ж ти, СБУ»: скандал довкола каналу «Інтер» набирає обертів

9 травня націоналістичні організації пікетували будівлю телеканалу «Інтер» у Києві, звинувачуючи телеканал в антиукраїнській позиції. Пікетувальники обклеїли будівлю телеканалу наліпками з написами «Інтер» буде наш» і «Зробимо «Інтер» українським». Біля будівлі запалювали димові шашки.

Також на цю тему: Концертом по мізках. Письменник Андрій Курков про телеканал «Інтер» та війну

Обурення протестувальників викликав концерт до Дня перемоги на нацизмом у Другій світовій війні, показаний телеканалом, під час якого ведучі заявляли про необхідність «не дозволити» перейменування вулиць в Україні «іменами фашистських злочинців».

XS
SM
MD
LG