Доступність посилання

ТОП новини

Еліта США допомагала грабувати українців – американський оглядач про суд над Манафортом


Пол Манафорт
Пол Манафорт

Українські та російські олігархи, які платили мільйони доларів американським лобістам та американським юридичним компаніям, украли свої статки, а американська еліта виступила співучасником цих злочинів проти народів. На це, коментуючи суд в американському штаті Вірджинія над Полом Манафортом, екс-головою виборчого штабу нинішнього президента США Дональда Трампа і колишнього радника екс-президента України Віктора Януковича, вказав на сторінках видання The Atlantic Франклін Фоєр.

Оглядач зазначає: за інформацією аналітичного центру Kleptocracy Initiative, впродовж 2004–2014 років Україна через незаконні фінансові оборудки втратила 118 мільярдів доларів, американська ж еліта брала гроші в олігархів, але при цьому «читала Україні лекції про те, як керувати країною».

Читайте також: Український вимір найважливішого розслідування для США і Трампа

«Російські та українські олігархи вкрали ці великі статки, але вони не змогли б здійснити це самотужки. Їм потрібні були помагачі, і завдяки справі Мюллера щодо Манафорта ми бачимо, що стовпи американського істеблішменту виступили в ролі помагачів», – пише Фоєр.

31 липня у США розпочався суд над Полом Манафортом, колишнім очільником виборчого штабу Дональда Трампа. Звинувачення Манафорту у відмиванні грошей, ухилянні від сплати податків та роботі в інтересах закордонного уряду без відповідної реєстрації в США висунув спеціальний прокурор США Роберт Мюллер у рамках розслідування втручання Росії у виборчі процеси в США. При цьому звинувачення стосуються саме роботи Манафорта в Україні та десятків мільйонів доларів, які, за даними спецпрокурора, він отримав за час роботи там.

Читайте також: Спецпрокурор США: Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів як консультант в Україні

Оглядач звертає увагу на те, що Манафорт, очевидно, намагався використати посаду в штабі Трампа для самозбагачення, але зазначає, що дії Манафорта, хоча і є надзвичайними, не відрізняються від того, що робили інші.

Американські юридичні компанії грають значну роль – захищають глобальну клептократію і допомагають їй переводити кошти до США
Франклін Фоєр

«Радник Барака Обами Ґрег Крейг і його престижна юридична компанія Skadden Arps допомагали екс-президенту України Януковичу валити політичних опонентів... Манафорт організував публікацію цією фірмою доповіді, яка виправдовувала арешт колишнього прем'єр-міністра України... . Провідний лобіст-демократ свого поколінняТоні Подеста став свідком колапсу його компанії після того, як Роберт Мюллер вказав на співучасть Подести в зусиллях Манафорта», – пише Фоєр.

При цьому оглядач наголосив: «Це не якісь випадкові злодії, вони представляють систему: американські юридичні компанії відіграють значну роль – захищають глобальну клептократію і допомагають їй переводити кошти до США».

Читайте також: Майже мільйон доларів на одяг: прокурори розповіли про життя Манафорта

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG