Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: в Олега Сенцова анемія і дуже низький тиск


Плакат на акції з вимогою звільнити Олега Сенцова та інших українських політв'язнів із російських тюрем. Київ, 8 липня 2018 року
Плакат на акції з вимогою звільнити Олега Сенцова та інших українських політв'язнів із російських тюрем. Київ, 8 липня 2018 року

Сенцову стає гірше

Стан засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова погіршується, повідомив після візиту до режисера адвокат Дмитро Дінзе. Він зазначив, що в Сенцова сильно знизився гемоглобін, що призвело до анемії, а також дуже низький пульс, близько 40 ударів на хвилину. За його словами, режисер має проблеми із серцем, і його два рази намагалися вмовити виїхати до лікарні. Сенцову стало також зле через те, що в Лабитнангі стало дуже тепло, а в нього нині погане сприйняття спеки.

Дінзе зазначив, що Сенцов проти переведення його у цивільну лікарню Лабитнангі, оскількі «завідувач реанімаційним відділенням агресивно до нього ставиться, і ймовірніше за все, може лише нашкодити йому». Він також проти переведення його у лікарню деінде, «оскільки просто не витримає етапування і може померти». Російські тюремники інформацію про погіршення стану Сенцова спростовують.

Бої за Савур-Могилу

Чотири роки тому, 7 серпня 2014 року, група під командуванням полковника Ігоря Гордійчука та добровольців «Правого сектора» взяли під контроль Савур-Могилу. Оборонці утримували висоту протягом місяця у повному оточенні, без води і боєприпасів, під шквальним вогнем російської артилерії. У короткому відео нагадуємо про цю героїчну оборону.

Бої за Савур-Могилу. Коротко про героїчну оборону – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Тим часом Україна готується до військового параду на День Незалежності.

Під час репетиції військового параду до Дня Незалежності 24 серпня в Києві міністр оборони Степан Полторак повідомив, що в урочистостях візьмуть участь 4500 військовослужбовців та 250 одиниць військової техніки. В тому числі кияни зможуть побачити зразки озброєння, яке наразі перебуває на етапі державних випробувань.

Вперше на параді крокуватимуть представники 24 підрозділів Збройних сил, а також Держприкордонслужби, СБУ, Нацгвардії, ДСНС. Полторак зазначив, що парад буде присвячений не тільки 27-й річниці Незалежності, а й 100-річчю відновлення української державності у 1917 році.

У світі тим часом…

У столиці Росії Москві попрощалися із журналістом Орханом Джемалем, режисером Олександром Расторгуєвим і оператором Кирилом Радченком. 30 липня їх вбили невідомі у Центральноафриканській Республіці. Знімальна група приїхала в ЦАР для створення документального фільму про російських найманців.

У Білорусі затримали 8 редакторів та журналістів незалежних ЗМІ, їх звинувачують у несанкціонованому доступі до платної стрічки новин державного агентства «БєлТА».

Уряд Великої Британії готовий подати запит керівництву Росії про екстрадицію двох громадян тієї країни, підозрюваних у скоєнні нападу на британській території з використанням нервово-паралітичної речовини «Новачок».

А давній діловий партнер колишнього голови президентської кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта у суді надав деталі про те, як саме він допомагав йому приховати мільйони доларів, отримані від українських клієнтів.

Тато в декреті

В Україні збільшується кількість чоловіків, які беруть декретну відпустку аби доглядати дитину. Втім, це не поширене явище, на відміну від європейських країн. За даними 2017 року, лише 3% від усіх декретних відпусток були оформлені на чоловіків. Роботодавці такі ініціативи чоловіків часто не розуміють, і українське суспільство здебільшого живе під владою стереотипів. Як чоловіки виборюють свої права та що їх мотивує? Розповідає юрист-медіатор Вадим Лавренюк, який є татом і має досвід перебування в декреті.

Чоловіки в декреті: чи готові до цього українці? Частина 2
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:13:38 0:00

«Мені важко було здолати стереотип і пояснити, що не мама погана, бо тато з дитиною, що мама навпаки молодець. У матері набагато більший материнський інстинкт і знайти в собі сили довіритися батькові і своїй дитині, що вона з татом зможе бути, це великий вчинок. Мама першочергово була рік у декреті, в подальшому вже я», – згадує він.

Публічний Wi-Fi

Більшість з нас – постійно на зв’язку. Тому складно не зрадіти появі безкоштовного публічного Wi-Fi в метро, парках та інших місцях. Проте підключатися до таких мереж може бути не найкращою ідеєю. В чому, власне, проблема та як максимально захистити себе, якщо публічний Wi-Fi – єдина надія на виживання? В завершальному лінку на сьогодні ми зібрали для вас п'ять способів спробувати захистити себе.

Боріться зі стереотипами і робіть як зручно саме Вам!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG