Доступність посилання

ТОП новини

Захист пораненого на військових навчаннях журналіста домігся поновлення закритої справи


Учасники акції «Журналісти – не мішень» на підтримку В’ячеслава Волка, Кривий Ріг, липень 2018 року
Учасники акції «Журналісти – не мішень» на підтримку В’ячеслава Волка, Кривий Ріг, липень 2018 року

Суд у Дніпрі задовольнив скаргу захисту пораненого на військових навчаннях телеоператора В’ячеслава Волка на закриття справи проти військових, відкритої військовою прокуратурою Криворізького гарнізону Південного округу за статтею 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби). Відповідне рішення 13 серпня ухвалив апеляційний суд Дніпропетровської області.

Суд скасував рішення Центрально-міського райсуду Кривого Рогу, який раніше відмовився задовольнити скаргу адвокатів. Військову прокуратуру зобов’яжуть поновити розслідування.

Раніше стало відомо, що військова прокуратура закрила кримінальне провадження, відкрите через поранення оператора з Кривого Рогу В’ячеслава Волка на військово-тактичних навчаннях влітку минулого року.

Читайте також: Постріл впритул: хто відповість за тяжке поранення журналіста на військових навчаннях у Кривому Розі?

6 липня 2017 року в поліції Кривого Рогу повідомили, що під час навчань ЗСУ був тяжко поранений представник ЗМІ. Інцидент стався під час командно-штабних навчань із територіальної оборони у Саксаганській райраді. Постріл із пістолета зробив учасник навчань, волонтер-інструктор, коли демонстрував журналістам, як затримують порушників. Стан В’ячеслава Волка лікарі оцінювали як вкрай тяжкий. Молодий чоловік переніс кілька складних операцій, але на ноги не став.

У жовтні 2017 року справу, відкриту поліцією проти цивільної особи – місцевого жителя Ігоря Петренка, який виконував на навчаннях повноваження інструктора, передали до суду. Петренка підозрюють у злочинах, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень та незаконне поводження зі зброєю). Водночас справа, відкрита військовою прокуратурою за фактом службового недбальства військових, майже рік перебувала в слідчих органах.

XS
SM
MD
LG