Доступність посилання

ТОП новини

Євген Семидоцький: що відомо про полоненого матроса України після нападу Росії


Євген Семидоцький, український матрос у складі рейдового буксира «Яни Капу», якого утримує Росія після нападу на українські кораблі
Євген Семидоцький, український матрос у складі рейдового буксира «Яни Капу», якого утримує Росія після нападу на українські кораблі

23 українських військовослужбовці – в полоні в окупованому Криму. Серед них Євген Семидоцький, член екіпажу рейдового буксира «Яни Капу», що його таранив російський прикордонний корабель. Семидоцький народився і виріс на Луганщині. Радіо Донбас.Реалії поспілкувалося з родичами полоненого і зібрало кілька фактів про молодого чоловіка.

Факт 1. Матрос із Луганщини. Євген Семидоцький народився 27 вересня 1998 року у селище Троїцьке Луганської області. Коли хлопцеві виповнилося 7 років, разом з батьками переїхав до міста Сватове.

Євген Семидоцький мріяв стати матросом
Євген Семидоцький мріяв стати матросом

Факт 2. Освіта: від школяра до автомеханіка. Із 2005 до 2014 року навчався у школі № 2 у Сватовому, після дев’ятого класу здобув освіту слюсаря з ремонту автомобілів.

Факт 3. Мріяв бути матросом. За словами родичів, рішення стати матросом у Євгена з’явилося одразу після школи. Родина підтримала цю ідею, адже дотримується принципу: головне, щоб Євгенові було добре, якщо ця діяльність йому подобається, то навіщо перешкоджати?

Служив за контрактом. За словами родичів, залишалося ще рік-півтора до завершення служби.

Факт 4. Спортсмен. Євген цікавиться боксом та футболом. У футбол грав з дитинства і навіть збирався займатися серйозно, проте завадила астма.

Факт 5. Астма. До підліткового віку хворів на астму. Лікування допомогло перебороти цей діагноз, і вже колишня хвороба не завадила стати матросом.

Родичі підтримали мрію хлопця стати матросом
Родичі підтримали мрію хлопця стати матросом

Факт 6. Фільми та книжки. У соціальній мережі Євген зазначив, що любить «Фауста» Гете та «Хроніки Нарнії» Льюїса, а ось із фільмів виокремив «Хрещеного батька», «13 друзів Оушена» та «Іллюзію обману».

Факт 7. Любить тварин… особливо собак. Мріє завести чотирилапого друга, проте розуміє, що це – відповідальність, тому на час служби так і не реалізував свою мрію.

Його важко вивести з рівноваги, кажуть родичі
Його важко вивести з рівноваги, кажуть родичі

Факт 8. Його важко вивести з рівноваги, справжній боєць. «Він спокійний, врівноважений, дуже сильний за характером, завжди йде до своєї мети, досягає того, що запланував, допомагає рідним та друзям, не кидає в біді і взагалі дуже добрий», – кажуть родичі.

ОСТАННІЙ ВИПУСК РАДІО ДОНБАС.РЕАЛІЇ:

(Радіо Свобода опублікувало цей матеріал у рамках спецпроекту для жителів окупованої частини Донбасу. Якщо у вас є тема для публікації чи відгук, пишіть нам: Donbas_Rаdio@rferl.org)

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

(Радіоперехоплення переговорів російського командування з екіпажами кораблів Росії щодо атаки на кораблі ВМС України)

Переговори російського командування з екіпажами прикордонних кораблів РФ – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:23 0:00

(Відео моменту, коли корабель Росії цілеспрямовано таранить український корабель у Керченській протоці)

Російське судно таранить українське в Чорному морі – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Потрібно зупинити Путіна, щоб він не пішов далі – у Європарламенті закликають до нових санкцій

Росія накопичує заручників – Фейгін про полонених моряків України

XS
SM
MD
LG