Доступність посилання

ТОП новини

Уряд хоче перевірити компетентність судді, який виніс рішення у справі Супрун


Уляна Супрун раніше заявила, що піде на засідання уряду, попри заборону суду їй виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я
Уляна Супрун раніше заявила, що піде на засідання уряду, попри заборону суду їй виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я

Кабінет Міністрів України вирішив звернутися зі скаргою до Вищої ради правосуддя щодо судді Окружного адміністративного суду Києва Сергія Каракашьяна, який виніс рішення про заборону Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України. Як передає «Інтерфакс-Україна», відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в середу.

«Звернутися до Вищої ради правосуддя зі скаргою щодо дисциплінарного проступку... судді Окружного адміністративного суду Києва Сергія Костянтиновича Каракашьяна у справі №640/463/19 за позовом Мосійчука І.В. до виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я Супрун Уляни, третя особа – Кабінет міністрів, про встановлення відсутності компетенції (повноважень)», – йдеться в протокольному рішенні уряду.

Згідно з повідомленням, підписати скаргу від імені прем’єр-міністра Володимира Гройсмана доручили міністру Кабінету міністрів Олександрові Саєнку.

5 лютого стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва в особі судді Сергія Каракашьяна заборонив Уляні Супрун «вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень голови МОЗ». Першим про це повідомив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, політична сила якого і подала відповідний позов. Пізніше інформацію підтвердили і в самому Міністерстві охорони здоров’я. В уряді оскаржили це рішення суду. Окружний адміністративний суд поки що не ухвалив рішення за цією скаргою.

XS
SM
MD
LG