Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби бойовики 23 рази порушили режим припинення вогню – штаб


Двох військових поранено минулої доби
Двох військових поранено минулої доби

Минулої доби, 27 квітня, бойовики на Донбасі 23 рази порушили режим припинення вогню, дев’ять разів застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», – розповіли у штабі.

Внаслідок обстрілів двоє військових отримали поранення.

«Жоден обстріл противника не залишився без адекватної відповіді Об’єднаних сил. За даними розвідки, 26 квітня двох окупантів було знищено, чотирьох – поранено. Також військовослужбовці Об’єднаних сил знищили вантажівку окупантів», – мовиться в повідомленні.

Від початку поточної доби зафіксовано два обстріли з боку бойовиків, втрат у лавах СЗУ немає.

У збройному угрупованні «ЛНР» заявили про нібито 12 обстрілів з боку ЗСУ.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч – поранені.

XS
SM
MD
LG