Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський: депутати затягують призначення дати інавгурації


Обраний президент України Володимир Зеленський (праворуч) та його дружина
Обраний президент України Володимир Зеленський (праворуч) та його дружина

Обраний президент України Володимир Зеленський звинуватив депутатів Верховної Ради у затягуванні процесу інавгурації та знову закликав парламент призначити урочистості з нагоди вступу нового президента на посаду на 19 травня.

«Поки що ви дієте в своїх інтересах: боїтесь розпуску Ради і затягуєте призначення дати інавгурації. І доки ви трясетесь за свої мандати, колишній президент Порошенко (так у зверненні, насправді повноваження президента завершуються в момент інавгурації його наступника – ред.) коїть незворотнє», – заявив Зеленський.

«Він (Порошенко – ред.) проводить активні перестановки у вищому командуванні армії, намагається пропихнути свого голову Нацради з питань телебачення і радіомовлення, призначає суддів Верховного суду, серед яких юристи «Рошену», судді Майдану та родичі пана Ківалова. Роздає звання генералів більш ніж 20 особам, серед яких відповідальний за безпеку арсеналів і складів при якому сталися вибухи у Балаклеї (так у зверненні, насправді «Балаклії» – ред.), Ічні, Калинівці та Сватовому. Дає звання «Героя України» голові Служби безпеки України пану Грицаку», – вказав обраний президент.

У Порошенка та в парламенті наразі не коментували цієї заяви Зеленського.

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови №10270-4, яка передбачає проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського 1 червня 2019 року.

Автор постанови – народний депутат Олександр Сугоняко, що входить до депутатської фракції «Блок Петра Порошенка». Зараз постанова перебуває на розгляді профільного комітету.

Читайте також: На інавгурації Зеленського буде представництво США найвищого рівня – Волкер​

3 травня позафракційний народний депутат Сергій Міщенко зареєстрував постанову, в якій запропонував провести інавгурацію Зеленського 19 травня.

13 мільйонів 541 тисяча 528 виборців проголосували за Володимира Зеленського. Це 73,22% від числа учасників повторного голосування на виборах, яке відбулося 21 квітня.

За чинного президента Петра Порошенка проголосували 4 мільйони 522 тисячі 450 виборців, що становить 24,45% від числа учасників голосування.

Інавгурація має відбутися не пізніше ніж за 30 днів після офіційного оголошення результатів, тобто до 3 червня 2019 року. Президент повинен присягнути українському народу на урочистому засіданні Верховної Ради.

Президент Зеленський – коли інавгурація?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:24:59 0:00

XS
SM
MD
LG