Доступність посилання

ТОП новини
Президент України Володимир Зеленський і Кабінет міністрів України (фотоколаж)
Президент України Володимир Зеленський і Кабінет міністрів України (фотоколаж)

Перші завдання і рішення нового уряду. Живий блог (завершено)

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівництвом Ради, уряду та правоохоронних органів. Триває засідання уряду. Не пропустіть оновлення

Новий прем’єр-міністр Андрій Гончарук в перший день роботи свого Кабінету міністрів оголосив про плани економічного зростання в Україні на 40 відсотків в наступні п’ять років. Він також повідомив про плани створення мільйона нових робочих місць.

Раніше у понеділок президент України Володимир Зеленський зустрівся у своєму офісі з керівництвом Верховної Ради, Кабінету міністрів та правоохоронних органів. ​Радіо Свобода вело пряму трансляцію.

Радіо Свобода завершує Живий блог про перший робочий день нового українського уряду. Дякуємо, що були з нами!

Одна з топ-новин з України сьогодні: плани нового уряду щодо принаймні 40-відсоткового економічного зростання в наступні п’ять років:

Фракція «Голос» вважає, що об'єднання міністерства з питань ветеранів та міністерства тимчасово окупованих територій створює додаткові проблеми для ветеранських спільнот.

«Голос» закликав уряд та парламентську більшість переглянути рішення щодо об'єднання міністерств з питань ветеранів та з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Кабінет Міністрів навесні планує провести «глибоку» податкову реформу, яка почне діяти в 2021 році, повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

«Наша податкова система спроектована так, що сумлінний платник податків програє. Якщо ти чесно платиш податки, на цілому наборі ринків ти просто змушений оптимізувати. Це дуже неправильно. Ми плануємо глибоку реформу податкової системи навесні, тому що не можна змінювати податкову систему в другому півріччі», – сказав він журналістам у Києві у п’ятницю.

Податкова реформа має набути чинності з 1 січня 2021 року, уточнив Гончарук.

«А цієї осені наше головне завдання – навести лад з адмініструванням податків», – додав прем’єр.

Англомовна газета Kyiv Post наводить слова прем’єра Олексія Гончарука про закриття засідань Кабміну для преси і припинення прямих трансляцій: «Урядові засідання не повинні перетворюватись на шоу»:

Одна з топових новин у понеділок, другого вересня, яку ре-твітили і постили активно користувачі соціальних мереж і експерти:

В Твіттер-просторі не залишилось непоміченим рішення нового уряду не допускати пресу на засідання Кабінету міністрів:

У переддень першого робочого дня нового уряду катання прем’єра Олексія Гончарука по будівлі Кабміну на скутері сприйнято як ознаку того, що наймолодший в історії незалежної України уряд додасть до «гіпстерської» атмосфери, яку задає «покоління Зе», що бере владу в країні.

Наталя Микольська для міжнародної аудиторії коротко про пріоритети нового прем’єра Олексія Гончарука і нового уряду України: подвоєння економічного зростання, нижчі кредитні ставки, приватизація, лібералізація трудового законодавства, ремонт доріг, одноразова податкова амністія і менша роль держави. Ось такі пріоритети:

В українському сегменті Твіттер-простору одна з найактивніших новин за друге вересня – про одне з перших рішень нового уряду -- ліквідацію Департаменту захисту економіки Національної поліції:

Новий уряд в цифрах – Texty.org.ua розкладають все статистично:

Президент Володимир Зеленський поставив завдання перед урядом і Міністерством інфраструктури до кінця року підготувати план реструктуризації АТ «Укрзалізниця», що передбачатиме лібералізацію ринку локомотивної тяги.

«Підготувати план реструктуризації «Укрзалізниці», зокрема з метою лібералізації ринку локомотивної тяги та підвищення прозорості й ефективності діяльності УЗ. Термін – до кінця 2019 року», – сказав президент під час зустрічі з керівництвом Кабінету Міністрів, Верховної Ради та правоохоронних органів.

Також серед пріоритетів президент назвав ухвалення до 1 листопада законів про внутрішній водний транспорт, про середньострокове планування держфінансів для фінансування будівництва та ремонту автодоріг.

Виявляється, все можна робити швидко... Держава в сматфоні вже з першого жовтня:

На додаток до економічного зростання в 40 відсотків за п’ять років, новий прем’єр Олексій Гончарук пообіцяв створити мільйон нових робочих місць:

Міністерство фінансів затвердило структуру головного апарату Державної митної служби та штатний розпис, повідомив голова Держмитниці Максим Нефьодов.

«Отже, у нас тепер має бути 571 людина, яких ми почнемо поступово переводити з існуючих співробітників, набирати на конкурсах ззовні і брати з інших держорганів.

Володимир Зеленський сьогодні поставив завдання до 1 грудня очиститись і укомплектуватись кадрами – тому ось в такий строк і плануємо все зробити (сама Служба запрацює раніше, звісно)», – повідомив він.

За його словами, наступний крок – регіональна структура митниці.

Законопроект про державний бюджет на 2020 рік повинен надійти до Верховної Ради до 15 вересня, сказав спікер парламенту Дмитро Разумков.

«Нині готується проект бюджету на 2020 рік, він повинен потрапити до Верховної Ради України до 15 вересня, і наразі саме цим займатиметься новообраний уряд», – сказав Разумков на брифінгу в понеділок у Києві.

Згідно з Бюджетним кодексом України, Кабінет Міністрів затверджує і подає до парламенту до 15 вересня проект закону про державний бюджет на наступний рік, але в Україні часто не дотримувались цієї крайньої дати і бюджети приймалися пізніше.

Щодо планів нового уряду відмовитись від бюрократичного паперового обігу — рішення вітають, але хочуть побачити справжній результат:

Плани нового уряду: економічне зростання на 5 відсотків наступного року:

Центральна виборча комісія повідомила про визнання обраними п’яти кандидатів до парламенту від партії «Слуга народу»: Анатолія Остапенка, Тетяни Циби, Івана Калаура, Юлії Гришиної та Ольги Руденко.

Раніше через призначення до нового уряду мандати склали Денис Малюська, Михайло Федоров, Ганна Новосад, Владислава Криклій та Олексій Оржель.

Як повідомляється на фейсбук-сторінці установи, таке рішення ЦВК ухвалила на засіданні 2 вересня.

Вже є оптимістичні оцінки, що прийшов «найкращий Кабмін за всі роки незалежності»:

Найближчим часом неефективних державних посадовців або пов'язаних з певними політичними силами та групами впливу оперативно звільнять. Про це сказав прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

«У найближчі два тижні наш фокус буде направлено на створення сильних команд у кожному міністерстві. Ми оцінимо усе, що відбувалося. Дуже уважно подивимося, які задачі ставилися перед держорганами і що вдалося зробити», – сказав новий прем’єр.

Він додав: «Неефективних державних менеджерів або менеджерів, які були пов'язані з минулими політичними силами, групами впливу, які працювали на свої, а не на державні інтереси, ми звільнимо. Дуже оперативно».

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG