Доступність посилання

ТОП новини
Президент України Володимир Зеленський і Кабінет міністрів України (фотоколаж)
Президент України Володимир Зеленський і Кабінет міністрів України (фотоколаж)

Перші завдання і рішення нового уряду. Живий блог (завершено)

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівництвом Ради, уряду та правоохоронних органів. Триває засідання уряду. Не пропустіть оновлення

Новий прем’єр-міністр Андрій Гончарук в перший день роботи свого Кабінету міністрів оголосив про плани економічного зростання в Україні на 40 відсотків в наступні п’ять років. Він також повідомив про плани створення мільйона нових робочих місць.

Раніше у понеділок президент України Володимир Зеленський зустрівся у своєму офісі з керівництвом Верховної Ради, Кабінету міністрів та правоохоронних органів. ​Радіо Свобода вело пряму трансляцію.

Радіо Свобода завершує Живий блог про перший робочий день нового українського уряду. Дякуємо, що були з нами!

Президент України Володимир Зеленський зібрав у своєму офісі керівництво Верховної Ради, Кабінету міністрів та правоохоронних органів. Зустріч триває.

Радіо Свобода веде пряму трансляцію:

Міненергодовкілля «ревізує» минулі рішення в енергетиці – міністр

Міненергодовкілля «ревізує» контраверсійні рішення минулого уряду в енергетиці. Про це 2 вересня заявив міністр новоствореного відомства Олексій Оржель, відповідаючи на запитання кореспондента Радіо Свобода. Зокрема, йдеться і про відтермінування запуску газоочисних споруд для ТЕС і ТЕЦ і проект будівництва вітростанції на Боржавському хребті у Карпатах.

«Ми проведемо ревізію всіх подібних рішень, з точки зору як екології, так і енергетики. Щодо ВЕС на Боржаві – наскільки я знаю, є питання до дозвільної документації», – наголосив Оржель.

За словами посадовця, нині Міненергодовкілля бере участь у розробці програми нового уряду: «Я буду вносити туди свої пріоритети: розвиток відновлюваних джерел енергії та її акумуляції, інвестиції в енергетику, енергоефективність, контроль впливу енергетики на довкілля і економічно обґрунтовані тарифи, які допоможуть подолати «енергетичну бідність українців» та зменшити частку отримувачів субсидій».

Запровадження ринку землі в Україні планується на середину 2020 року – прем’єр

Про це повідомив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Водночас президент України Володимир Зеленський закликає до 1 жовтня розробити та внести на розгляд парламенту законопроєкт про ринок землі сільськогосподарського призначення. За його словами, до 1 грудня парламент має скасувати мораторій на продаж землі.

Зеленський анонсував початок будівництва мосту у Станиці Луганській

Під час зустрічі 2 вересня президент України Володимир Зеленський заявив про демонтаж блокпосту на окупованій частині Станиці Луганської.

«Є перемоги і досягнення: демонтували нарешті на окупованій частині Станиці Луганській блокпост. Я вітаю нашу групу, яка займалася цим стратегічним, пріоритетним питанням, і починаємо будувати міст у Станиці Луганській», – сказав президент.

Журналіст Сергій Руденко пише: «Кажуть, серед законопроєктів, які оголосив Зеленський сьогодні на засіданні Ради, Кабміну та правоохоронних органів, не вистачає ще одного – Сонце сходить на сході, а заходить на заході. Все інше є».

Гончарук: в планах уряду на 5 років – зростання економіки країни на 40%​

«Є основні цілі, що поставлені перед урядом на наступні п'ять років, намічено орієнтири. Найперше — це економічне зростання. Ми поставили собі за мету, щоб економіка України у наступні п'ять років зросла мінімум на 40%. Це дуже амбітна, але реалістична задача. У нас є для цього серйозна команда у Міністерстві економіки, яка вже почала над цим працювати», – заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, керівництвом Верховної Ради, членами уряду та правоохоронними органами.

Новий член уряду розповів, чому об’єдналися Мінекології та Міненерговугілля

Міністерство енергетики та вугільної промисловості об’єднали з Міністерством екології задля уникнення конфлікту між двома відомствами, повідомив новопризначений міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.

За його словами, у новому відомстві питання екології не будуть другорядними. Втім, пріоритетним буде збільшення енергоефективності.

«Ми не лише оцінюємо, що і як виробляємо, які надра видобуваємо, а й те, наскільки це забруднює довкілля. Тому пріоритети – відновлювальні джерела, акумуляція, енергоефективність, подолання енергетичної бідності», – сказав Оржель.

Міністр пообіцяв розробку законопроєктів для збільшення видобутку газу.

Президент України Володимир Зеленський доручив провести перший конкурс з масштабної приватизації в Україні до 1 квітня 2020 року: «Розпочати підготовку великих державних компаній до приватизації та залучення іноземних радників. Термін – до 1 грудня 2019 року. Відповідальні – Гончарук (прем'єр-міністр) та Милованов (міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства)».

Зеленський доручив до 1 грудня ухвалити закон про легалізацію грального бізнесу

«Детінізація економіки: підготувати та внести до парламенту законопроекти про легалізацію грального бізнесу, про легалізацію видобутку бурштину. Терміни: до 1 жовтня 2019 року. Відповідальні: прем’єр-міністр Олексій Гончарук, міністр фінансів Оксана Маркарова. Ухвалити закони про легалізацію грального бізнесу та про легалізацію видобутку бурштину. Термін: до 1 грудня 2019 року», – заявив президент України Володимир Зеленський.

Павло Розенко, ексвіцепрем’єр-міністр України:

«Володимир Зеленський доручив новому прем’єр-міністру якнайшвидше перезавантажити «Укравтодор», Держгеонадра та низку інших найбільш корумпованих органів» – Офіс президента

Зеленський анонсував «щотижневе позбавлення мантій» недоброчесних суддів

Президент України Володимир Зеленський висловив незадоволення судовою реформою на зустрічі із представниками уряду, парламенту та керівництвом правоохоронних органів 2 вересня: «Лише рішучими заходами можливо змусити виконувати закон. Такими рішучими заходами є щотижневе позбавлення суддівських мантій негідних високого звання судді. При цьому очищення повинно стосуватися усіх, і в першу чергу, суддів вищих інстанцій».

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляє, що ініціатива про ліквідацію Департаменту захисту економіки в складі Національної поліції йшла саме від його відомства:

Новий уряд обіцяє радикально зменшити бюрократичний «папірообіг» між владними кабінетами:

Не всі вірять в реалістичність планів нового уряду щодо економічного зростання на 40 відсотків протягом наступних п’яти років. Думка Мирослава Олешка, блогера, який під час президентської виборчої кампанії підтримував Петра Порошенка:

Міністерство енергетики та захисту довкілля здійснить ревізію рішень Міненерго, а також перегляне енергетичну стратегію України.

Про це повідомив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель під час брифінгу 2 вересня.

«Буде ревізія всіх рішень попередніх двох міністерств (Міненерго та Мінекології — ред.). Буде окрема розмова по вугільній генерації», — повідомив Оржель.

Крім цього, Оржель повідомив, що новий уряд планує переглянути енергетичну стратегію України, у зв’язку з падінням цін на газ на світових ринках.

«Енергетична стратегія точно буде переглянута. Тому що у нас є стратегія, яка не виконується. Питання по розвитку видобутку — це для нас пріоритет», — зазначив Оржель, додавши, що Україна не використовує той потенціал з видобутку газу.

Новий міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет про деякі реорганізаційні моменти в новому уряді. Це він коментував журналістам після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG