Доступність посилання

ТОП новини

Ціни на нафту: міністр енергетики Саудівської Аравії не бачить сенсу в зустрічі у форматі ОПЕК+


9 березня відбувся обвал ціни нафти
9 березня відбувся обвал ціни нафти

Зустріч у форматі ОПЕК+ проводити немає сенсу без угоди про заходи, які необхідно вжити, щоб впоратися із впливом коронавірусу на попит і ціни на нафту, заявив міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бін Салман у коментарі агентству Reuters.

«Я не бачу мудрості для проведення зустрічей у травні-червні, які тільки будуть демонструвати нашу неспроможність зробити те, що ми мали зробити під час кризи на кшталт цієї», – сказав міністр.

9 березня значного падіння зазнали всі провідні світові біржі, ринок пережив найгірший день із 2008 року. Тригерами обвалу стали поширення нового коронавірусу в світі та провал угоди нафтового картеля ОПЕК та його партнерів. У межах ОПЕК+ не лише не домовилися про додаткове скорочення видобутку, але й не продовжили попередні обмеження. Між найбільшими за обсягами учасниками угоди, Росією та Саудівською Аравією, фактично розпочалася цінова війна.

9 березня відбувся найбільший з 1991 року обвал цін нафти. Вартість бареля марки Brent упала на 30 відсотків – до 33 доларів.

XS
SM
MD
LG