Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада змінить графік роботи через коронавірус – Разумков


Вранці 17 березня парламент може провести позачергове засідання, на якому розгляне, зокрема, законопроєкт, який стосується боротьби з коронавірусом, сказав спікер
Вранці 17 березня парламент може провести позачергове засідання, на якому розгляне, зокрема, законопроєкт, який стосується боротьби з коронавірусом, сказав спікер

Верховна Рада України змінить графік проведення своїх пленарних засідань і найближчі такі засідання замінить роботою в комітетах. Про такі заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу 16 березня на засіданні погоджувальної ради парламенту оголосив спікер Дмитро Разумков.

«Рада не закривається, вона продовжить працювати, однак ми змінюємо черговість проведення пленарних і комітетських тижнів. До 3 квітня ми переходимо в режим роботи в комітетах», – сказав Разумков.

За його словами, всі керівники фракцій підтримують цю пропозицію.

Спікер додав, що найближчим часом пройде позачергове засідання парламенту, де розглядатимуть законопроєкт, який стосується боротьби з коронавірусом. Таке засідання, за його словами, пропонують провести 17 березня з 8:00 до 10:00.

Згідно з календарним планом, Верховна Рада мала проводити засідання з 17 по 20 березня і з 31 березня по 3 квітня.

З півночі 16 березня на наступні два тижні в’їзд на територію України іноземців та осіб без громадянства заборонений. Також тимчасово закриті близько сотні пунктів пропуску (контролю), ще у майже пів сотні пунктів пропуску тимчасово припиняється пішохідне сполучення. Перелік таких КПП можна переглянути тут.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції. 12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

В Україні на сьогодні лабораторно підтверджені 5 випадків COVID-19, одна людина померла.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG