Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльський режисер оголосив про початок збору інформації про злочини Росії в окупованому Криму


Необхідно зібрати якомога більше фактів, які стануть частиною судового провадження, заявив Дім Амор
Необхідно зібрати якомога більше фактів, які стануть частиною судового провадження, заявив Дім Амор

Ізраїльський режисер Дім Амор оголосив про початок збору інформації про злочини Росії в окупованому Криму.

«Необхідно зібрати якомога більше фактів, які стануть частиною судового провадження. Всі матеріали будуть ретельно розглянуті ізраїльським адвокатом. Після збору інформації, і тільки лише у випадку якщо будуть виявлені факти злочинів Росії в Криму (вагомі факти для судової справи, з прав людини), Дім Амор за допомогою ізраїльського адвоката ініціює подачу позову проти Росії в міжнародний європейський суд», – повідомив режисер на своєму сайті.

Як зазначив Амор, якщо суд винесе обвинувальний висновок у справі, Росії загрожує покарання, а постраждалим буде виділена грошова компенсація.

«Можливо Росія відмовиться виплатити компенсації! У випадку, якщо Росія не виконає вердикту міжнародного європейського суду, буде проведений (судовими приставами) арешт майна Росії на території Ізраїлю, а саме: повітряні судна (літаки), морські судна та нерухомість (церкви, царське подвір’я у Єрусалимі і т.д)», – наголошується в повідомленні.

Всіх , хто став жертвою злочинів Росії в Криму, режисер просить надіслати лист, заснований на фактах, на електронну адресу info.dimamor@gmail.com.

У березні ізраїльський режисер Дім Амор і громадянка України Галина Литвинюк пригостили ізраїльтян печивом у формі української карти з написами англійською мовою: «Росія вкрала Крим», «Злодії», «Окупанти», «Поверніть Крим Україна».

Дім Амор – репатріант, глава ізраїльської асоціації акторів «Маген». Об’єднання хоче заборонити гастролі в Ізраїлі російським зіркам, які незаконно відвідували Крим, а саме – в’їжджали туди з сусідньої Росії, не пройшовши український прикордонний і митний контроль. До списку потрапили 60 знаменитостей.

XS
SM
MD
LG