Доступність посилання

ТОП новини

Голову «Білоруського дому в Україні» Шишова знайшли повішеним у Києві – поліція


Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство Віталія Шишова (на фото)
Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство Віталія Шишова (на фото)

Голову «Білоруського дому в Україні» Віталія Шишова, знайшли повішеним у одному з парків Києва, повідомляє столична поліція.

«Громадянина Білорусі Віталія Шишова, який зник вчора у Києві, знайшли повішеним сьогодні в одному з київських парків, неподалік від місця його проживання. Мобільний телефон і особисті речі Віталія вилучені з місця події», – йдеться в заяві.

Поліція повідомляє, що відкрила кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство і розглядатиме всі версії, в тому числі вбивство, замасковане під самогубство.

«Поліція Києва звертається до всіх, хто знав Віталія Шишова, з проханням надати інформацію про останні тижні його життя, його психоемоційний стан, можливі погрози», – додають у відомстві.

Голова громадської організації «Білоруський дім в Україні» Віталій Шишов зник у Києві напередодні. За попередніми даними, він вийшов 2 серпня на ранкову пробіжку і не повернувся.

«Білоруський дім в Україні» – некомерційна громадська організація, яка надає допомогу громадянам Білорусі, які втекли в Україну.

За даними білоруської служби Радіо Свобода, ця організація пов’язана з народженим у Білорусі Сергієм Коротких, який отримав українське громадянство.

Сергій Коротких – колишній учасник неонацистських організацій Білорусі та Росії, зокрема, білоруської філії російського праворадикального руху «Русское национальное единство» та організації «Национал-социалистическое общество». Від квітня 2014 року в складі добровольчого полку «Азов» воював на Донбасі, був керівником розвідувальної роти в складі «Азову». Згодом рух «Азов», до якого увійшла і частина колишніх бійців полку «Азов», був названий Державним департаментом США «націоналістичною групою ненависті» (представники «Азову» заперечують таку оцінку дипломатів – ред.)

Нині «Азов» є полком спеціального призначення Національної гвардії України, який продовжує виконувати завдання в зоні ООС. Сергій Коротких зараз не має відношення до керівництва полку «Азов».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG