Доступність посилання

ТОП новини

Венедіктова заявила про перевірку місця перебування Медведчука


Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що інформація, де зараз перебуває народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Віктор Медведчук перевіряється.

За її словами, адвокати депутата заявляють, що нададуть усі свідчення того, що Медведчук на місці.

«Ми поки такої впевненості не маємо. Але ж ми як прокурори не можемо зайти і подивитися», – пояснила Венедіктова.

На запитання, що чекає на Медведчука, якщо він втік з-під домашнього арешту, Венедіктова пояснила: «Якщо ми не пересвідчимося, що він перебуває вдома, звичайно, ми його будемо оголошувати в розшук. Як тільки ми його оголосимо в розшук і знайдемо його, знову підемо до суду і будемо просити йому тримання під вартою. Я думаю, що суд в цьому випадку стане на наш бік».

Раніше сьогодні радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що депутат Верховної Ради Віктор Медведчук втік з-під домашнього арешту.

«Коли переможемо, знайдемо того суддю, який ухвалив зняти з нього браслет і територіальна оборона Києва поговорить з ним начистоту. Зі зрадником Медведчуком буде складніше, якщо його зараз не зловити, то решту життя він проведе в РФ разом із Януковичем. До речі, Медведчук точно знав, що буде повномасштабне вторгнення, і тому Оксана Марченко (дружина політика – ред.) поспіхом утекла з України через Білорусь», – написав у фейсбуці Геращенко.

21 лютого проєкт розслідувань «Бігус.Інфо» повідомив із посиланням на очевидців, що біля маєтку голови партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктора Медведчука помітили скупчення охорони, згодом на місце також прибули поліцейські. За даними журналістів, із будинку вивозили майно.

12 жовтня суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 7 грудня в справі про закупівлю вугілля з Росії через окуповані території. Сторона обвинувачення просила визначити заставу в 1 мільярд гривень. Медведчук заявив, що всі докази у справі проти нього «сфабриковані».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG