Доступність посилання

ТОП новини

Українські рятувальники працюватимуть у Туреччині 10 днів, термін можуть продовжити – Клименко


Персонал Державної служби з надзвичайних ситуацій вантажить техніку перед відправкою рятувальної місії до Туреччини, 7 лютого 2023 року (фото ДСНС)
Персонал Державної служби з надзвичайних ситуацій вантажить техніку перед відправкою рятувальної місії до Туреччини, 7 лютого 2023 року (фото ДСНС)

До Туреччини поїхав «зведений загін» рятувальників з Києва та кількох областей України, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Він нагадав у ефірі національного телемарафону, що Україна відправила до цієї країни 87 рятувальників.

«Це рятувальники з досвідом таких робіт, як в Україні, так і за кордоном, працівники Києва, Чернігівської області, Сумської, Київської областей, це зведений загін. 10 пошуково-рятувальних собак і 18 одиниць техніки. Вони вже прибули на територію Туреччини, і турецька влада буде визначати безпосередньо місця, де будуть працювати наші рятувальники», – розповів він.

Читайте також: «Енергоатом» розповів, чи українські АЕС готові до землетрусів

За словами Клименка, рятувальники взяли з собою техніку для розбору завалів, а також термінали Starlink і дрони.

«Попередньо (роботи триватимуть – ред.) 10 днів. Після того, якщо будуть змінені ці терміни, ми будемо розглядати питання, щоб продовжити час перебування рятувальників на території Туреччини», – сказав голова МВС.

7 лютого Україна направила в Туреччину рятувальну групу з 87 осіб, аби допомогти впоратися з наслідками землетрусів, які сталися за день до того.

Кількість загиблих внаслідок потужного землетрусу, що стався 6 лютого в Туреччині і Сирії,наразі перевищила 11 тисяч.

XS
SM
MD
LG