Доступність посилання

ТОП новини

300 обстрілів за добу, Бахмут залишається «епіцентром удару ворога» – військові


Бахмут, поблизу якого тривають запеклі бої, 13 лютого 2023 року
Бахмут, поблизу якого тривають запеклі бої, 13 лютого 2023 року

Російські військові на Бахмутському напрямку за добу здійснили 300 обстрілів, відбулося 60 бойових зіткнень, повідомив в ефірі телемарафону речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

«Бахмут залишається епіцентром удару ворога, де він концентрує свою увагу на тому, щоб прорвати нашу оборону. Зокрема, в районі таких населених пунктів, як Дубово-Василівка, Ягідне, Бахмут, Іванківське, Північне. Відбулося 300 обстрілів на цьому відрізку фронту з різних видів ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню. 60 бойових зіткнень відбулося, де ворог втратив 63 військовослужбовців убитими і 141 пораненими різного ступеня», – сказав Череватий.

Він додав, що в районі Ягідного тривають жорстокі бої, а командування вживає заходів для недопущення просування загарбників.

Череватий також наголосив, що ситуація в районі Бахмута є важкою, але контрольованою.

Бахмут продовжує залишатися головною гарячою точкою на фронті. Спроби захопити це місто російські війська здійснюють з липня 2022 року, коли їм вдалося окупувати велику агломерацію в сусідній Луганській області (Сєверодонецьк, Рубіжне, Лисичанськ). Активний наступ із наближених до Бахмута позицій російські військові розпочали у січні.

Військові аналітики кажуть, що захоплення Бахмута має для Росії скоріше символічне значення, але не важливе зі стратегічної точки зору.

XS
SM
MD
LG