Доступність посилання

ТОП новини

«Безжалісний напад Росії»: президентка Молдови щодо ракетного удару по Києву


«Європейські лідери збираються в Ісландії, щоб засудити цю жорстоку війну і притягнути винних до відповідальності», – Мая Санду
«Європейські лідери збираються в Ісландії, щоб засудити цю жорстоку війну і притягнути винних до відповідальності», – Мая Санду

Нічний удар по Києву є «ще одним нагадуванням про зневажливе ставлення Росії до міжнародних норм», зазначила президентка Молдови Мая Санду, коментуючи ракетну атаку армії РФ по столиці України в ніч проти 16 травня.

«Стривожена черговою жахливою атакою на Київ. Безжалісний напад Росії на цивільне населення є нагадуванням про її повне нехтування міжнародними нормами. Європейські лідери збираються в Ісландії, щоб засудити цю жорстоку війну і притягнути винних до відповідальності», – зазначила Санду.

Російські війська останнім часом активізували атаки по Україні, зокрема, із застосуванням дронів. Уночі 16 травня в Україні двічі оголошувалася повітряна тривога. За повідомленнями представників влади, обʼєктом атаки став Київ.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі проєкту Радіо Свобода «Свобода.Ранок» повідомив, що Київ атакували з усіх напрямків «Кинджалами», «Калібрами» та «Іскандерами». Він розповів, що російські військові використали бойову авіацію, кораблі у Чорному морі та наземні пускові установки.

За повідомленням командування Повітряних сил ЗСУ, уночі 16 травня вдалося збити всі 18 запущених російськими військовими ракет, серед яких було шість ракет типу «Кинджал».

За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, під час ракетного удару сталася пожежа в Солом’янському районі. Попередньо, падіння уламків зафіксовано у Солом’янському, Святошинському, Шевченківському, Оболонському та Дарницькому районах, кажуть рятувальники.

XS
SM
MD
LG