Доступність посилання

ТОП новини

«До 100 ударів на добу від ЗСУ». Чи втримається армія РФ на півдні? | Новини Приазов’я


ЗАВАНТАЖИТИ

Бердянськ, Маріуполь, Мелітополь – що відбувається у містах, які російські військові вважали для себе безпечними? Як реагують на влучання по військових об'єктах РФ жителі цих міст? Наскільки обстріли цих об'єктів можуть вплинути на здатність армії РФ оборонятися на окупованих територіях півдня?

Вночі 25 травня в окупованому Бердянську Запорізької області пролунали шість вибухів. За попередньою інформацією, уражені склади із бойовими комплектами та склади паливно-мастильних матеріалів. Цю інформацію повідомила «Суспільному» голова Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіцина. За її словами, також є втрати особового складу російських військовослужбовців.

Керівниця пресцентру Об'єднаного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк 28 травня в ефірі 24 каналу зазначила, що з кожним днем російські військові почуваються менш захищено на окупованих територіях. Постійні вибухи, точні влучання в ціль вже не просто «непокоять» окупантів – все вказує на те, що вони починають планувати втечу, каже Гуменюк.

Міський голова Мелітополя Іван Федоров 30 травня повідомив, що напередодні вибухи пролунали на стоянці російських військових автівок у Михайлівці. Також 29 травня ввечері вибухало в районі військової бази РФ біля 19-го ліцею у Мелітополі.

Представник окупаційної адміністрації захопленої частини Запорізької області Володимир Рогов у коментарі російському інформаційному агентству ТАСС 29 травня зазначив, що небезпека контрнаступу Збройних сил України у регіоні зберігається. За його словами, про це свідчать численні обстріли регіону, у тому числі далекобійними ракетами, та війська, які зосереджені біля лінії зіткнення.

Бердянськ, Маріуполь, Мелітополь – що відбувається у містах, які російські військові вважали для себе безпечними? Як реагують на влучання по військових об'єктах РФ жителі цих міст? Наскільки обстріли цих об'єктів можуть вплинути на здатність російської армії оборонятися на окупованих територіях півдня?

Ці та інші актуальні питання в проєкті «Новини Приазов’я» обговорює ведучий Олександр Янковський.

XS
SM
MD
LG