Доступність посилання

ТОП новини

У СБУ відреагували на погрози КДБ Білорусі щодо «ударів по лікарнях Києва»


Наслідки ракетного удару по лікарні Дніпра, 26 травня 2023 року. Кремль заперечує, що здійснює цілеспрямовані удари по цивільній інфраструктурі України.
Наслідки ракетного удару по лікарні Дніпра, 26 травня 2023 року. Кремль заперечує, що здійснює цілеспрямовані удари по цивільній інфраструктурі України.

Служба безпеки України відреагувала на заяву представників білоруського КДБ з погрозами вдарити по київських лікарнях.

Як дізналась ВВС Україна, така заява пролунала на засіданні Всебілоруських народних зборів з участю Олександра Лукашенка.

«У боротьбі з тероризмом діємо за законами воєнного часу. Серед терористів є вбиті та поранені, їх настигне покарання не дивлячиcь на те, що своїм лігвом вони обрали київські лікарні за адресою Богатирська 30-32, де заховались за спини хворих дітей», – нібито заявив керівник КДБ Білорусі Іван Тертеля.

В СБУ України заявили, що ці погрози щодо «міфічних терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є проявом інформаційно-психологічних спецоперацій, що грають на руку Росії».

«Наша країна вже третій рік протидіє ворогові у повномасштабній війні, і всі громадяни розуміють важливість дотримання правил безпеки», – висловили сподівання у відомстві.

«Тому і спеціальні служби, і представники місцевої влади реагують на кожну потенційну загрозу згідно з передбаченими протоколами дій. На даний час вживаються всі необхідні заходи, щоб нівелювати якісь негативні наслідки навіть теоретичної загрози», – додали в СБУ.

Також украънська спецслужба звернулася до представників білоруської влади із закликом зрозуміти, що «справжніми терористами є люди у Кремлі».


«Білоруській владі потрібно не лякати українців псевдозаявами, а думати про те, як не опинитися на лаві підсудних у Гаазі поряд із кремлівським диктатором», – підсумувала СБУ.

Водночас київський міський голова Віталій Кличко показав, як відбувається евакуація пацієнтів з лікарень.

Київська влада «терміново» починає евакуацію двох лікарень у столиці, заявляє Київська міська державна адміністрація 26 квітня. Йдеться про два медичних заклади на вулиці Богатирській на Оболоні, один із них – дитячий.

За даними Міністерства охорони здоров’я на 11 березня 2024 року, російські обстріли та бомбардування за час повномасштабної агресії пошкодили або зруйнували 1 740 медичних закладів. З них 1 537 пошкоджені, а 203 — зруйновані повністю. Йдеться в тому числі про амбулаторії, поліклініки та пологові будинки.

Місцева влада неодноразово повідомляла про удари Росії по медичних закладах. Кремль продовжує заперечувати цілеспрямовані удари по цивільних об’єктах в Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG