Доступність посилання

ТОП новини

Міста-господарі Євро-2012 матимуть більше квитків – Лубківський


Сувеніри до Євро-2012
Сувеніри до Євро-2012

Київ – Найбільше уваги під час підготовки до Євро-2012 наразі потребують Київ і Донецьк. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський. Проте серед чотирьох міст, які прийматимуть чемпіонат, немає фаворитів під час підготовки до чемпіонату. Що ж до розподілу квитків на матчі Євро-2012, то, за словами Лубківського, певну перевагу матимуть уболівальники з міст-господарів.


– Яке з чотирьох українських міст-господарів Євро-2012 зараз потребує найбільше підготовки?

– Немає відвертих фаворитів і немає відвертих аутсайдерів. Але що стосується масштабності заходів, які будуть проходити у містах-господарях, то очевидно, що найбільшої увари потребує Київ, де пройде п’ять матчів, зокрема, фінальний, та Донецьк, де також відбудеться п’ять матчів фінальної частини.

– Якими є шанси учасників лотереї виграти квиток на матч, зважаючи, що заявки подали понад мільйон людей?

– Справді, понад мільйон людей через інтернет подали заявки на понад 12 мільйонів квитків (одна особа може претендувати на два квитки і відвідання кількох матчів – ред.). До загального продажу надійдуть близько 500 тисяч квитків. Простими арифметичними діями можна порахувати, які це шанси. Це не щось унікальне. Така сама лотерея розігрувалася під час попереднього чемпіонату в Австрії та Швейцарії. Тож я бажаю всім, хто подав заявки, хто зареєструвався на сайті УЄФА, успіху.

– Чи матимуть уболівальники з країн-організаторів якісь переваги?


– Безумовно, переваги матимуть міста-господарі. Кожне з міст, яке прийматиме Євро, отримає по 2 тисячі квитків для городян на один матч. Таким чином, ми уже точно знаємо, що 10 тисяч киян і 10 тисяч донеччан подивляться матчі Євро-2012, так само, як і 6 тисяч харків’ян та 6 тисяч львів’ян.
  • Зображення 16x9

    Тетяна Ярмощук

    Працюю на Радіо Свобода з 2005 року. Укладач та ведуча Ранкової Свободи, пишу на енергетичну та економічну тематику. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А у 2009-му – Інститут політичних наук. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG