Доступність посилання

ТОП новини

Російські ЗМІ коментують призначення Віктора Чорномирдіна новим послом Росії в Україні


Російські ЗМІ коментують призначення Віктора Чорномирдіна новим послом Росії в Україні

Москва, 11 травня 2001 ― На думку московської газети «Вєдомості», призначення Віктора Чорномирдіна послом Російської Федерації в Україні свідчить про те, що сьогодні для Москви найважливішими є питання енергетичного співробітництва з Україною і саме тому, керівником посольтва Росії в Україні, досить несподівано, призначено людину, яка досконало усвідомлює весь механізм розрахунків між Москвою і Києвом і має непогані особисті взаємини із діючим президентом України Леонідом Кучмою.

На думку багатьох спостерігачів, призначення Віктора Чорномирдіна керівником посольства Росії в Україні означає ще й те, що для Кремля стало важливим забезпечити політичну стабільність у сусідній країні.

Оглядач інтернет видання «Грані РУ» Ілля Мільштейн взагалі вважає, що Віктор Чорномирдін призначений, так би мовити, новим поважним представником президента Росії, тільки тепер не у власному федеральному окрузі, а, так би мовити, у закордонному, малоросійському, - як зневажливо наголошує публіцист інтернет-видання.

Ілля Мільштейн нагадує, що Віктор Чорномирдін відомий саме, як стабілізатор ситуації. Його переговори з представником чеченських бойовиків Шамілем Басаєвим, після яких загін Басаєва залишив ставропольське місто Будьоновск, його переговори на теренах колишньої Югославії, після чого президент цієї країни Слободан Мілошевич погодився із ультиматумом НАТО. Все це говорить про те, що В.Чорномирдін є талановитим стабілізатором ситуації і зараз від нього можна очікувати саме стабілізації, - зазначає І.Мільштейн. Він пропонує своїм читачам просто уявити, як зберуться представники української опозиції в офісі нового російського посла в Україні і Віктор Чорномирдін буде пояснювати їм, що не варто боротися із легітимним президентом України Леонідом Кучмою.

Для більшості спостерігачів призначення Віктора Чорномирдіна - справжня політична сенсація. Тепер можна сказати, що до такої сенсації ніхто не був підготовлений і лише деякі звертають увагу на той факт, що призначення Віктора Чорномирдіна відбулося саме того дня, коли президент Росії Володимир Путін був прийнятий першим російським президентом Борисом Єльциним.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG