Доступність посилання

ТОП новини

Росія передала Україні матеріали кримінальної справи щодо катастрофи пасажирського літака ТУ-154 над Чорним морем


Росія передала Україні матеріали кримінальної справи щодо катастрофи пасажирського літака ТУ-154 над Чорним морем

Москва, 21 грудня 2001 - Генеральна прокуратура Російської Федерації передала представникам Генеральної прокуратури України матеріали кримінальної справ щодо катастрофи пасажирського літака ТУ-154.

Заступник генерального прокурора Росії повідомив, що Генеральній прокуратурі України передано матеріали 10 томів кримінальної справи у зв’язку із катастрофою пасажирського літака ТУ-154 над Чорним морем, який був збитий українською ракетою під час військових навчань у Криму.

Як зазначив заступник генерального прокурора Російської Федерації - це передання представниками Генеральної прокуратури Росії представникам Генеральної прокуратури України матеріалів кримінальної справи відбулося у Сочі. У подальшому, як зазначив заступник генерального прокурора Росії, розслідування за фактом загибелі пасажирів ТУ-154 буде проводити Генеральна прокуратура України.

Як вважає заступник генерального прокурора РФ головною причиною трагедії могла стати недбалість з боку посадових осіб Міністерства оборони України і необережне поводження із зброєю.

Разом із кримінальної справою українській стороні передали усі речові докази і приватні речі загиблих, що вони були виявлені в районі катастрофи у Чорному морі.

Як вважають спостерігачі в російській столиці, тепер після того, як Генеральна прокуратура РФ закінчила слідство, вона буде чекати, якими будуть результати розслідування з боку української Генеральної прокуратури. Звичайно ж, російська сторона, як і засоби масової інформації Росії будуть уважно стежити за тим, як просувається справа із розслідуванням причин загибелі пасажирів російського літака ТУ-154.

Варто нагадати слухачам, що катастрофа пасажирського літака ТУ-154 вже призвела до серйозних організаційних висновків в українському військовому відомстві. Зокрема, було відправлено у відставку міністра оборони України генерала Кузьмука.

А от в Росії, жодних організаційних висновків з приводу цієї трагедії не було зроблено, хоча, як відомо, спостерігачами на навчаннях в Україні були найвищі посадові особи Мністерства оборони Російської Федерації, а самі навчання відбувалися на російському полігоні за дозволом Міністерства оборони Російської Федерації.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG