Доступність посилання

ТОП новини

Галузь будівництва Одеси доведена до повного занепаду


Галузь будівництва Одеси доведена до повного занепаду

Одеса, 14 лютого 2002 - Так вважає директор Одеського підприємства “Будгідравліка” Михайло Кучук. Ця людина є фахівцем у галузі будівництва і чимало зробив для мешканців Одеси працюючи свого часу у мерії. Його силами відроджено і підприємство “Будгідравліка”. Нині тут працюють біля 450 осіб. Завод об’єднав у собі і кооператив, який вже 15 років працював окремо.

Процес єднання став можливий тоді коли стало зрозуміло – нове керівництво “Будгідравліки” прагне відродити виробництво і досягло не міфічних а реальних успіхів.

Налагоджено нині партнерські зв’язки з підприємствами Росії, Беларусі. Підприємство прагне вийти і на міжнародний ринок.

Зростання виробництва за останній рік досягло приблизно 15 відсотків. Такі цифри є в обласному статуправлінні.

Нинішня міська адміністрація на чолі з Русланом Боделаном заявляє про нібито підтримку вітчизняного виробника.

Чи реальною є ця підтримка на прикладі “Будгідравліки”?

На це запитання Михайло Кучук відповів таким чином: “Скажу відверто, що допомогу нам надавали лише дві державні структури. Це обласна державна адміністрація та Голова рай адміністрації Антон Кіссе. Нажаль, те що називається міською владою нами не цікавилося. Може так було з тої причини що їм не були цікаві люди які відроджували підприємство. Може тому що у мерії взагалі не займаються виробництвом. Не знаю. Вони до нас не підходили”.

І ще .

Михайло Кучук повідомив що свого часу у “Будгідравліки” був намір добудувати житловий будинок. З проханням посприяти було надіслано лист до міської влади.

“Чотири секції будинку ми вже на той час здали. Вирішили побудувати ще дві секції. Підписали угоду з будівельниками. Нажаль, лист цей результату не мав. Ми прочекали рік і ось кілька днів тому нам нарешті написали відповідь. З початку нам говорили що ми крім відселення 10 квартир повинні дати ще 20 відсотків, потім 10 відсотків, 4 відсотки. І ось нині – два відсотки. Але, нам довелося чесно їм сказати, що ми за рік встигли передумати будувати...До того ж зима...Слід чекати до весни коли і будемо вирішувати що робити”.

Пан Кучук вважає, що “будівельний комплекс міста знищено. Це я знаю. Свого часу ми проводили два рази на тиждень штаби будівельників. Ми будували житло і контролювали цілий комплекс. Сьогодні, нажаль, під керівництвом Руслана Боделана, Одеса прийшла до того що віддає будівельні місця на відкуп будь яким організаціям.

Звідки до Одеси приїхали будівельники?

Не випадково в Одесі з’явився Київміськбуд. Адже, в місті сьогодні є Одесміськбуд, є Борис Малек навколо якого зібрані найкращі сили будівельників. Вони будували житло і ми з ними успішно співпрацювали. Ми контролювали будь яке будівництво на території Одеси.

Сьогодні ж, запросивши до нас Київміськбуд що влада хоче показати? В Одесі не має кращих фахівців?”

Порушив Михайло Кучук і ще одну болючу проблему будівництва житла у міській зоні де його б не мало бути. “Коли ми раніше будували багатоповерховий будинок і Він випадково потрапляв до селетебної зони то про це активно писали в пресі. Нас критикували за те що будуємо у парках та у зеленій зоні. Сьогодні ж стало можливим повністю змінити генплан Одеси і будувати приватні житлові будинки де завгодно. Їх будують у парках, знищуючи дерева, парки...”

Щоправда, не всім “щастить” ставати власником приватних будинків. Тисячі одеситів живуть у жахливих умовах, іноді навіть під відкритим небом. Потрапивши до одного з будинків у Іллічівськом районі Одеси я не міг не жахнутися...Стіни сирі, санітарні умови не витримують жодної критики. Поживши кілька років тут можна заробити не одне легеневе захворювання....

А мешканці цього та навколишніх будинків у приватних бесідах, з жахом у голосі, говорили що у краще з цим міським керівництвом не вірять.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG