Доступність посилання

ТОП новини

"Метросексуали" - чоловіки, які... Які ж?


Людмила Ваннек "Метросексуали" - чоловіки, які... Які ж?

Прага, 20 серпня 2003 - Цього літа у Сполучених Штатах виникло нове поняття – "метросексуальність". І , як це доволі часто буває з усім новим, що з"являється на північно-американському континенті , це слово за короткий час перекочувало до Західної Європи. Нині з цього приводу дискутують мас-медіа у Великій Британії, Німеччині і Франції. Незабаром воно, можливо, з"явиться і в Україні. Що ж це таке: "метросексуальність"?

Передусім не варто плутати з поняттям “метро”, бо ж походить нове слово від "метрополія" : велике місто. А означає цільову групу споживачів-чоловіків, які живуть у містах і сповідують декотрі принципи ставлення до життя гомосексуалів, але ( і варто на цьому наголосити ) самі вони до цієї сексуальної меншини не належать.

Які ж саме принципи сповідують метросексуали? Ці чоловіки намагаються виглядати якомога краще. Вони користуються кремами від зморшок та для очей, роблять собі манікюр і педикюр, голять волосся на грудях, на ногах і під пахвами, чи не кожного тижня змінюють зачіску, замість кількох пляшок пива віддають перевагу склянці доброго червоного вина, замість футболу відвідують виставку , Якщо, звичайно, самі не грають у футбол. Зірку футболу Девіда Бекгекма названо ідолом метросексуалів , за ним, звичайно, встигнути важко: він змінює свою зачіску частіше, ніж раз на тиждень, більше того, він прикрашає своє волосся ще й кольоровою гумкою, а у вухах носить величезні діаманти.

Чому метросексуалів називають цільовою групою? Журнал "Економіст" наводить дані представниці однієї з провідних у світі рекламно-маркетингових компаній “ Euro RSCG Worldwide “ Маріан Зальцман, котра підрахувала, що у Сполучених Штатах величезна кількість молодих чоловіків насолоджується відвідуванням крамниць з виробами для краси і купівлею цих самих виробів.

Пані Зальцман дослідила ринок і зробила висновок, що 30-35% молодих чоловіків у США мають метросексуальні тенденції і що лише минулого року прибутки від продажу молодим чоловікам кремів та інших продуктів догляду за шкірою у тій країні зріс на 8 мільярдів доларів.

Журнал "Економіст" обмежує вік метросексуалів, кажучи, що це чоловіки від 25-ти до 45-ти років, але називає між ними і багато старшого Білла Клинтона. Адже стежити за собою і хотіти виглядати молодшим після 45-ти якось навіть типовіше. Декотрі американські зірки , такі як репер Емінем , охоче приховують свою метросексуальність і роблять собі манікюр таємно, але роблять...

Європейські чоловіки кажуть, що вони вже давно метросексуали, тільки раніше над цим не замислювались. Тенісний ас Борис Беккер, брати Кличко охоче роблять рекламу фірмі "Босс", демонструючи своє виголене обличчя , тіло і неабияку кількість гелю для волосся. Німецький канцлер Шредер волосся фарбує, а шикує він в італійських костюмах.

Європейські жінки ж кажуть, що вони вже впродовж вісімдесяти років метросексуали, ще відтоді, як Марлен Дитрих і Жорж Санд вбралися в чоловічі штани. А ще жінки побоюються, що не за горами той час, коли їм , амазонкам , доведеться виходити на велелюдні вулиці метрополій у пошуках харчів, а чоловіки сидітимуть дома і поправлятимуть свої зачіски.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG