Доступність посилання

ТОП новини

Комітет виборців називає найбільш поширеними в липні порушення при зборі підписів за Януковича.


Комітет виборців називає порушення, допущені при зборі підписів на підтримку кандидатури прем''єр-міністра Віктора Януковича на пост Президента, найбільш поширеними порушеннями в ході виборчої кампанії в липні. Про це сказано у звіті Комітету за липень, текст якого мають Українські Новини.

Комітет зафіксував, що при зборі підписів за Януковича використовувалось службове становище чиновників і адміністративний тиск на виборців, різні форми обману і підкупу громадян та фальсифікація підписних листів.

Комітет зазначає, що решта кандидатів на пост Президента майже не проводили в липні збір підписів на свою підтримку. У зв''язку з такою тенденцією Комітет виборців рекомендує виборчому штабу Януковича відстежувати факти незаконного збору підписів і відмовлятися передавати такі підписні листи Центральній виборчій комісії.

Зі слів голови правління КВУ Ігоря Попова, Комітет готовий обговорити зі штабом зафіксовані порушення і засвідчити їх. Спостерігачі комітету зафіксували в липні численні факти втручання у вибори органів влади, що порушує принцип рівності суб''єктів кампанії.

Комітет вважає, що місцева влада не приділяє достатньої уваги організації виборів у частині формування списків виборців, обладнання приміщень для комісій і місць для розміщення агітації. Характерними для кампанії в липні комітет називає випадки розпалення міжнаціональної ворожнечі, на які, на його думку, правоохоронні органи реагували вибірково.

Комітет виборців також вважає, що засоби масової інформації не інформують об''єктивно і повідомлення більшості з них тенденційні й упереджені.

Органам місцевої влади комітет рекомендує уточнити списки виборців. Разом з тим, підсумки моніторингу кампанії в липні показали, що зафіксовані в цей час порушення не вплинуть на результати виборів.

Українські Новини

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG