Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Кличко не проміняє бокс на політику.


Галина Терещук Львів, 6 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - У партійних списках у Верховну Раду можна зустріти численні прізвища людей, які здавалось би далекі від політики, але які популярні в державі - це митці та спортсмени. Потрапили у списки й брати Клички. Втім, на відміну від старшого брата, Володимир не має наміру займатись політикою. Він мріє про титул чемпіона світу.

Оплесками, стоячи, вітали Володимира Кличка львівські журналісти.

“Добрий день пані та панове. Я краще перейду на російську мову, це мені буде легше. Але таки настане час, що українською я таки розмовлятиму набагато краще і для цього докладу максимум зусиль”.

У Львові чемпіон олімпійських ігор в Атланті в 1996 році, неодноразовий чемпіон в Європі та світі востаннє був 10 років тому, йому було 19 років і про титули та визнання він тоді мріяв.

До Львова Володимир Кличко приїхав, щоб висловити підтримку організаторам дитячого турніру з боксу, який запланований на 15 грудня, а на його закриття 18 грудня обіцяють приїхати обидва брати Клички, і саме з їхніх рук юні боксери отримають спеціальні призи, але які саме - наразі таємниця. За словами Володимира, сьогодні дуже важливо,щоб українська влада повернулась у бік розвитку дитячого спорту, заняття мають бути доступними для дітей з родин різного достатку, повинні відкриватись спортивні клуби і створюватись належні умови для тренувань. Спорт не можна перетворювати тільки на бізнес.

Також у Львів Володимир Кличко приїхав ще й на відкриття відомого у світі супермаркету “Метро”. Адже з німецькими інвесторами має гарні стосунки, і вони йому неодноразово допомагали. Володимир Кличко спростував інформацію, що буцімто у “Метро” є його чи то брата фінансова частка.

Нині молодший Кличко є претендентом №1, за прогнозами міжнародних спортивних федерацій, на титул чемпіона світу, який розігруватимуть у березні.

“Мій наступний поєдинок буде або з Кріс Бьорном чи Леймоном Брюстером. На емоційному рівні я б, звичайно, вибрав поєдинок з Леймоном Брюстером,але існує спортивна політика. З ким я битимусь - знатиму після переговорів з промотором Доном Кінгом. Офіційна інформація буде напередодні Нового року”.

Володимир Кличко зазначив, що бій з Хасімом Рахманом, з яким через травму відмовився битися Віталій Кличко, навряд чи можливий. Дон Кінг, підопічним якого і є Рахман, на такий поєдинок не погодиться. Нагадаю, що за кілька днів до поєдинку 12 листопада проти Хасіма Рахмана, Віталій Кличко оголосив про завершення спортивної кар’єри через травму. Тоді він заявив і про ймовірну політичну кар”єру. Такої перспективи старшого брата не виключає і Володимир.

“У брата є багато можливостей. Віталій зараз вирішує, чи йти йому до парламенту, чи балотуватись на посаду міського голови Києва. Але брат сам визначиться і про своє рішення повідомить особисто”.

А сам Володимир залишається у великому спорті і зараз усю увагу концентрує на березневому поєдинку за титул чемпіона світу, який він мріє здобути і найсильнішим своїм суперником називає себе. Та попри спорт, разом з братом займатиметься благодійністю. Фонд братів Кличків покликаний допомагати юним боксерам і просто діткам, які залишились без батьківської опіки.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG