Доступність посилання

ТОП новини

Чалий: потрібні тристоронні консультації України, ЄС і Росії


Позиції, які викликають занепокоєння в російської сторони через майбутній вступ України до зони вільної торгівлі з ЄС, потрібно обговорити на тристоронніх переговорах між Україною, Євросоюзом та Російською Федерацією. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив надзвичайний і повноважний посол, колишній заступник міністра закордонних справ Олександр Чалий.

«Нам не треба лякатися, коли прем’єр Володимир Путін каже, що в Росії виникають певні занепокоєння. Це його право. Нам треба запропонувати якнайшвидше розпочати тристоронні консультації: де є ці занепокоєння. Це вже було в наших переговорах із Росією, коли Україна вступала до Світової організації торгівлі», – сказав Чалий.

За його словами, в Росії немає підстав не погоджуватися на такі переговори, бо «в сучасному світі всі занепокоєння знімаються через діалог».

«Тиснути в цих питаннях на Україну з боку Росії дуже небезпечно. Тому що Україна – член СОТ. Якщо Росія буде на нас тиснути, в нас є дуже серйозні важелі впливу – право вето, яке заблокує вступ Росії в СОТ», – сказав надзвичайний і повноважний посол.

Раніше російський прем’єр Володимир Путін заявляв, що створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом може негативно вплинути на економічні відносини України з Росією, Білоруссю та Казахстаном. За його словами, Росія буде вимушена вибудовувати кордон для українських товарів, якщо Україна та ЄС створять зону вільної торгівлі.
XS
SM
MD
LG