Доступність посилання

ТОП новини

Львівські журналісти не вірять, що справу вбивства Анни Політковської буде розкрито.


Галина Терещук Львів, 10 жовтня, 2006 (RadioSvoboda.Ua) – 10 жовтня українські журналісти вшанували пам»ять вбитої в Москві журналістки «Новой газеты» Анни Політковської. Представники ЗМІ зібрались на акцію поблизу дипломатичних представництв Росії у Києві, Сімферополі і Львові.Львівські журналісти запалили свічки на території Генконсульства Росії у Львові.

Львівські журналісти вшановують пам'ять Анни Політковської, 10 жовтня 2006 р.
30 представників львівських ЗМІ взяли участь в акції вшанування пам''яті вбитої російської журналістки. Спершу вони запалили свічки на тротуарі перед приміщенням консульства, але, на їхній подив, працівник дипломатичної установи запросив журналістів на території генконсульства. Вони поставили свої підписи у книзі жалоби і поспілкувались з генконсулом Росії у Львові Євгеном Гузєєвим. Останній подякував журналістам за співчуття і процитував російського президента Владіміра Путіна, який запевнив, що це вбивство не залишиться не розкритим. Нагадав пан Гузєєв, що батько Анни Політковської представляв Україну в ООН.

Працівники львівських ЗМІ висловили сподівання, що вбивство відомої російської журналістки викличе хвилю протестів її колег у Росії.

Вшанувати пам''ять вбитої до консульства прийшла перекладач Наталка Іваничук, яка була знайома з Анною Політковською. В інтерв’ю радіо свобода Наталка Іваничук розповіла, що вони запізнались на книжковому ярмарку у Фінляндії. Анна справила гарне враження, була спокійною і водночас емоційною, коли критикувала кремлівську політику щодо Чечні.

«Я була шокована, коли довідалась про це вбивство, але десь завжди була підозра, що таке може бути. Анна Політковська сама розповідала, що її двічі намагались отруїти,вона була фанатом своєї справи, і знала, що ходить під Богом, що рано чи пізно може трапитись біда. Вона ходила по лезу бритви і знала про це».

Наталка Іваничук, як і львівські журналісти, які взяли участь в акції вшанування вбитої російської колеги, не вірить, що колись знайдуть замовників цього злочину. Прикладом є справа українського журналіста Георгія Гонгадзе.

Матеріали по темі:

Меркель закликала Путіна розслідувати вбивство Анни Політковської.

Чеченці про Анну Політковську.

Оглядач "Новой газеты" Вячеслав Ізмайлов: "Ми розглядаємо чотири версії вбивства Анни Політковської".

Єврокомісія і Міжнародна федерація журналістів надзвичайно стривожені вбивством Анни Політковської.

Куди йде Росія і роль фальшивок в історії /європейська преса/.

Відома російська журналістка Анна Політковська на час її вбивства готувала статтю про тортури в Чечні.
XS
SM
MD
LG