Доступність посилання

ТОП новини

Хав’єр Солана особисто підтримуватиме контакти з Тарасюком


Зовнішня політика Бориса Тарасюка була спрямована на реформи та міцні відносини з Євросоюзом. Так прокоментувала відставку Тарасюка Крістіна Галляк, речниця Верховного представника ЄС із зовнішньої політики та безпеки Хав’єра Солани.

Борис Тарасюк і Хав’єр Солана (архівна фотографія)
Зовнішня політика Бориса Тарасюка була спрямована на реформи і на міцні відносини з Євросоюзом. Так прокоментувала відставку Тарасюка Крістіна Галляк, речниця Верховного представника ЄС із зовнішньої політики та безпеки Хав’єра Солани. А депутати Європарламенту Чарльз Таннок і Ян-Марінус Вірсма шкодують з приводу відставки проєвропейського міністра. Водночас голова Комітету Європарламенту у зв’язках із Україною Марек Сівець нагадав, що причини відставки Тарасюка не пов’язані з європейською політикою і що від нього вимагався мінімум лояльності в уряді Януковича.

Євросоюз і НАТО мали дуже тісні відносини з Тарасюком, заявила речниця Солани. За її словами, для Брюсселя важливо побачити, в якому напрямку рухатиметься Україна: “У будь-якому випадку, коли пан Тарасюк очолював міністерство закордонних справ, це був чіткий сигнал для Заходу, що зовнішня політика України має бути спрямованою на перетворення, на реформи і на дуже міцні і конструктивні відносини з Євросоюзом”.

Речниця Солани зазначила, що Євросоюз хоче, аби Україна була більш стабільною і в цей важливий момент чекає від України сигналу щодо подальшого діалогу з ЄС та євроатлантичними інституціями.

В будь якому разі пан Солана неодмінно підтримуватиме контакт з прем’єр міністром та президентом України, і на особистій базі з паном Тарасюком, запевнила Радіо Свобода Крістіна Галляк.

Матеріали до теми:

• Які наслідки матиме відставка Тарасюка для європейського майбутнього України? • Представники ЄС: Тарасюк користувався авторитетом у Європі. • Російські політологи дають поради наступникові Тарасюка. • У Польщі негативно сприйняли відставку Тарасюка. • Україна потребує проукраїнських політиків, вважає італійський політолог. • Подвійна відставка. • Хто буде наступником Тарасюка? • Європарламентар: "Не ясно куди прямує Україна".
XS
SM
MD
LG