Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко наголосив Меркель на своїй меті – здобути Україні членство в Євросоюзі


Президент України також зазначив після переговорів із Канцлером Німеччини в Берліні, що мета вступу України до ЄС і НАТО є «визначальною позицією» української зовнішньої політики. Віктор Ющенко заявив, що «не має сумнівів, що Україна стане членом європейських структур», хоча визнав, що цей процес потребуватиме певного часу.

Президент України Віктор Ющенко під час зустрічі з Федеральним канцлером Німеччини Анґелою Меркель. Берлін, 8 лютого 2007 р.
Президент України також зазначив у четвер після переговорів із Канцлером Німеччини в Берліні, що мета вступу України до ЄС і НАТО є «визначальною позицією» української зовнішньої політики.

Віктор Ющенко заявив, що «не має сумнівів, що Україна стане членом європейських структур», хоча визнав, що цей процес потребуватиме певного часу.

У відповідь Анґела Меркель, країна якої нині головує в Євросоюзі, сказала: «Ми хотіли б зробити все можливе, щоб забезпечити успішне продовження процесу демократизації й перетворень в Україні».

«Ми хотіли б укласти ширшу угоду про співпрацю з Україною, яка дала б чітко знати, що ми хочемо ще зміцнити вже й так міцні зв’язки», — додала Меркель.

Євросоюз наразі пропонує Україні тільки угоду про тісніші економічні й політичні зв’язки в рамках Європейської політики сусідства, але не членство. Переговори про цю угоду про партнерство і співпрацю почалися в вівторок за активної участі Німеччини.

«Коли (цю майбутню угоду) буде втілено, подивимося, як виглядатимуть наступні кроки», — сказала німецька керівниця. Вона також високо оцінила надійність України як транзитної країни для енергоносіїв.

Президент Віктор Ющенко перебуває у Німеччині з триденним візитом.

У суботу, під час Мюнхенської конференції з питань політики безпеки Ющенко планує зустрітися з Генеральним Секретарем НАТО Яапом де Хооп Схеффером та з мiнiстром оборони США Робертом Ґейтсом.

Матеріали до теми:

• Назарбаєв у Берліні – званий гість, якому доводиться чути не тільки компліменти. • «Європейський канцлер» Анґела Меркель має для світу багато ідей. • Німецька преса: Часи панібратства у відносинах із Росією минули. • Візит канцлера Німеччини до Росії – у центрі уваги енергетична політика. • Німеччина хоче розширити співпрацю з країнами Чорного моря і Центральної Азії. • Канцлер Німеччини: Росія руйнує довіру до себе.
XS
SM
MD
LG