Доступність посилання

ТОП новини

Російського бізнесмена Максима Курочкіна застрелили на території Святошинського райсуду Києва


Постріли пролунали, коли Курочкіна конвоювали у внутрішньому дворі суду до машини, щоб відвезти до слідчого ізолятора. Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом умисного вбивства. Громадянина Росії Максима Курочкіна судили в Києві за звинуваченням у здирництві. У Секретаріаті Президента України це вбивство назвали професійним викликом міліції. Голова Секретаріату Віктор Балога нагадав, що 23 березня Президент Віктор Ющенко надіслав листа Прем’єр-міністрові Віктору Януковичеві, в якому висловив стурбованість сплеском замовних убивств в Україні.

Постріли пролунали, коли Курочкіна у вівторок конвоювали у внутрішньому дворі суду до машини, щоб відвезти до слідчого ізолятора.

Також поранено працівника конвою.

За повідомленнями, на горищі житлового будинку навпроти приміщення суду знайшли зброю, з якої, ймовірно, здійснили вбивство.

Прокуратура Києва порушила кримінальну справу за фактом умисного вбивства.


Громадянина Росії Максима Курочкіна судили в Києві за звинуваченням у здирництві.

Його затримали в листопаді минулого року на летовищі Бориспіль на підставі кількох рішень українських судів.

Російського бізнесмена також називають причетним до спроб силового вирішення конфлікту навколо дніпропетровського ринку «Озерка».

Як повідомляють, Курочкін раніше заявляв, що його спробують убити.

У 2004 році на нього вже вчиняли невдалий замах у Києві.


Курочкін також був одним із творців і керівників так званого Російського клубу в Києві, який під час президентських виборів в Україні 2004 року підтримував Віктора Януковича.

Російський підприємець відкидав звинувачення, які, за його словами, були політичною помстою за його підтримку прав місцевих росіян в Україні.

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін назвав убивство в суді безпрецедентним випадком і висловив сподівання, що влада України зробить усе, щоб розібратися в цій справі.

У Секретаріаті Президента України вбивство Максима Курочкіна назвали професійним викликом міліції.

Голова Секретаріату Віктор Балога звернув увагу, що на високі посади в Міністерство внутрішніх справ призначили людей, які часто називають себе професіоналами. Тепер, на його думку, вони мали б на ділі показати суспільству, чого вони варті, і знайти вбивць Курочкіна і замовників цього злочину.

Балога нагадав, що 23 березня Президент Віктор Ющенко надіслав листа Прем’єр-міністрові Віктору Януковичеві, в якому висловив стурбованість сплеском замовних убивств в Україні.

Як заявив тоді Ющенко, Міністерство внутрішніх справ чітко не пояснило, в чому причини сплеску замовних убивств і, головне, чому не арештовані їхні організатори та виконавці.

Натомість, за словами Президента, міністр внутрішніх справ Василь Цушко на широко анонсованій нещодавній прес-конференції більшу частину свого виступу присвятив не цій темі, а застерігав від участі в акціях протесту.

На думку Віктора Ющенка, це свідчить про значну політичну складову у діяльності Міністерства внутрішніх справ.

Очевидно, нинішнє керівництво міліції вбачає пріоритетом своєї роботи саме запобігання протестній активності людей, а не швидке розкриття резонансних злочинів, заявив Президент у листі до прем’єра.

Громадянський рух «Народна самооборона» вважає, що вбивство російського бізнесмена Максима Курочкіна — це виклик не лише правоохоронним органам України, а й державі в цілому.

Справа росіянина Максима Курочкіна має стати перевіркою на професійність нового керівництва МВС, мовиться в заяві прес-служби руху.

Це вбивство ще раз доводить, що міністрові внутрішніх справ Василю Цушкові, звітуючи про 100 днів роботи, необхідно було робити акцент на криміногенній ситуації у державі, а не говорити про весняні марші опозиційних сил, вважає «Народна самооборона», яку очолює колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

А Блок Юлії Тимошенко заявляє, що відповідальність за вбивство Максима Курочкіна лежить саме на уряді Віктора Януковича і «так званій коаліції національної єдності».

За час уряду Януковича зростання тіньової економіки, злочинності, бездіяльності органів правопорядку стали тенденцією, мовиться в заяві БЮТ.

Матеріали до теми:

• Курочкіна вбили під носом у міліції • Російський бізнесмен Максим Курочкін залишиться під вартою • Справа Курочкіна: з міжнародного розшуку в руки міліції. • Росiйський бiзнесмен Курочкiн заявляє, що фiнансово пiдтримував «Народну опозицiю» Наталії Вiтренко на парламентських виборах
XS
SM
MD
LG