Доступність посилання

ТОП новини

Європейські політики коментують політичну ситуацію в Україні


Прем''єр Міністр Польщі Ярослав Качинський: Україна знайде спосіб для вирішення своїх проблем

Прем''єр Міністр Польщі Ярослав Качинський: Україна знайде спосіб для вирішення своїх проблем

«Польща з прихильністю ставиться до побудови демократичних фундаментів української державності. Спираючись на польський досвід голова Ради міністрів переконаний, що Народ України знайде спосіб, щоби шляхом порозуміння і діалогу всіх патріотичних сил вирішити свої проблеми».

Колишній президент Польщі Лех Валенса: в Україні ситуація гірша ніж 1993 року в Польщі

«1993 року в розпалі політичної кризи в Польщі Валенса розпустив польський парламенту внаслідок чого, відбулися дострокові вибори. Український президент не мав іншого виходу. Його за принципом: хто кого – тиснули до стінки політичні опоненти. В Україні ситуація гірша, як тоді в Польщі. На мою думку українські політичні партії слабі, їм не під силу самостійно подолати кризу. Зараз треба зробити все можливе, щоби погасити кризу. Всі сили треба потім кинути на парламентські вибори. На мою думку немає третього виходу – в демократичних виборах переможе лише один із політичних опонентів».

Міністр Закордонних Справ Росії Сергій Лавров

«Ми хочемо, щоби було знайдено рішення в рамках українських законів, в рамках української Конституції шляхом діалогу на правовій основі усіх політичних.

Що стосується участі Росії чи якоїсь іншої країни СНД у врегулюванні української кризи, я скажу, що головне слово тут належить, перш за все, українській стороні. Якщо Україна звернеться за допомогою, я Вас запевняю, Росія цю допомогу надасть».

Доповідач ПАРЄ Ганне Северінсен: законність нових виборів в Україні має визначити Конституційний суд

«Я не можу судити, чи оголошення про нові вибори суперечить Конституції України. Це можна було зробити у серпні минулого року. Не знаю, чи можна це зробити зараз, але думаю, що Конституційний суд (України) має діяти як Конституційний суд і дуже швидко ухвалити рішення з цього приводу».

Крістіана Хоманн, речниця Комісара ЄС з питань зовнішніх відносин і Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер

«Єврокомісія уважно стежить за політичним розвиток в Україні. Як і в минулому, Єврокомісія підкреслює, наскільки важливою є політична стабільність, аби продовжувати реформи в Україні. Ми закликаємо всі задіяні політичні сили співпрацювати і знайти мирний шлях, аби вирішити нинішню політичну ситуацію.

Єврокомісія вважає позитивним, що в Україні йдуть дуже активні і відкриті політичні дебати, до яких залучено мас-медіа і громадянське суспільство. Це – знак поступу, що свідчить – в Україні працює демократія».

Крістіна Галляк, речниця Верховного представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Хав''єра Солани

«Ми хочемо, аби було знайдено рішення, яке є законним, і при цьому дотримувалася повага до людей. ЄС має дипломатів у Києві, які підтримують контакти з представниками всіх політичних сил».

Речник Державного Департаменту США Шон МкКормек

«Наше посольство є в контакті з українськими урядовцями і наша позиція є така, що всі політичні питання мають бути вирішені українським урядом, згідно з їхніми законами та Конституцією. Ці розбіжності треба вирішувати мирно, всі сторони повинні не допустити до насильницьких кроків чи провокацій проти один одного, щоб українська демократія продовжувала розвиватися, щоб тяжко вибороті здобутки українського народу не впали боком через політичну кризу. Український народ вже доказав, що громадяни спроможні мирним способом вирішувати політичні розбіжності, що виринають в їхній системі».

Фотогалерея:


Матеріали до теми:

• Суд зупинив чинність постанов Верховної Ради про розпуск дотеперішнього складу Центрвиборчкому і поновлення складу ЦВК 2004 року, який фальшував вибори • Указ Президента про розпуск парламенту підтримали голови 24 обласних держадміністрацій • Президент України призупинив постанову Кабміну про визнання неконституційним указу про розпуск парламенту

• Криза через вінця: як світ реагує на політичне загострення в Україні? • У Євросоюзі стурбовані ситуацією в Україні • Позачергові вибори не вирішать кризову ситуацію в Україні, вважає керівник групи латвійсько-українського співробітництва в парламенті Латвії • Криза влади в Україні. Парламент не підкоряється указу Президента про розпуск. (Огляд закордонної преси) • Єврокомісія закликає політичні сили України до мирного шляху вирішення ситуації • Офіційний Вашингтон ухиляється від оцінок ситуації в Україні • Американський експерт Надя Дюк: «Політична еліта України має подумати про людей»

• Кримська влада підтримала Верховну Ради України і Віктора Януковича • Львівщина підтримує розпуск парламенту • Одні готові, інші й не думають: закарпатські роздуми про вибори • Гроші і штаби: у Дніпропетровську міряють готовність до виборів
XS
SM
MD
LG