Доступність посилання

ТОП новини

Україна та Польща прийматимуть Чемпіонат Європи з футболу в 2012 році


Господаря ЄВРО-2012 у середу зранку оголосив виконком УЄФА. Крім України та Польщі, претендентами на проведення чемпіонату були Італія та Угорщина спільно із Хорватією. Керівник Федерації футболу України, член Виконкому УЄФА Григорій Суркіс заявив, що Україна виправдає довіру УЄФА. А Президент Віктор Ющенко наголосив, що вдячний УЄФА за таке рішення і сподівається, що це дасть ще один поштовх до єднання України, злагоди і порозуміння.

Мишель Платіні, Президент УЄФА відкриває конверт з назвами країн, які вибороли заявку на проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Кардифф, 18 квітня 2007 р.
Господаря ЄВРО-2012 у середу зранку оголосив виконком УЄФА.

Крім України та Польщі, претендентами на проведення чемпіонату були Італія та Угорщина спільно із Хорватією.

Президент Федерації футболу України, член Виконкому УЄФА Григорій Суркіс заявив, що Україна виправдає довіру УЄФА: “Цей марафон тривав для нас три роки, залишив багато рубців на серці у кожного з тих, кому небайдужа доля наших двох країн. Повірте мені, той історичний вибір, той фантастичний вибір, який декілька хвилин тому оголосив президент УЄФА Мішель Платіні, ми виправдаємо!”

А Президент Віктор Ющенко заявив, що вдячний УЄФА за таке рішення і сподівається, що це дасть ще один поштовх до єднання України, злагоди і порозуміння.

Матчі Євро-2012 відбуватимуться в Києві, Львові, Донецьку й Дніпропетровську, і в польських містах Варшаві, Вроцлаві, Гданську й Познані.

Напередодні, у вівторок, Президент України Віктор Ющенко взяв участь у заключній презентації спільної заявки України і Польщі на проведення Чемпіонату Європи 2012. Віктор Ющенко, серед іншого, заявив, що проведення чемпіонату в Україні позитивно вплинуло б на світовий імідж України і на розвиток її туристичної галузі.

Він також назвав українську заявку складовою частиною євроінтеграційної політики України і висловив упевненість, що політична криза в Україні не вплине на рішення УЄФА.

На засідання виконкому УЄФА до Кардиффа у Великій Британії у вівторок прибули також Президент Польщі Лех Качиньський і велика делегація представників спорту України.

Матеріали до теми:

• Ляпас від УЄФА змусив італійців замислитися • “Українське євро” - Україна разом із Польщею будуть господарями Чемпіонату Європи з футболу 2012-го року! • Україна і Польща проведуть «Євро-2012». Як реагують регіони? • Україна та Польща радіють з перемоги у царині футболу • На Чемпіонат Європи з футболу 2012 року їхатимуть до України і Польщі • Хорватам ввижається рука української мафії. А угорці розчаровані рішенням чиновників • Віталій Кличко: ЄВРО 2012 в Україні – це дуже велика відповідальність • Президенти України та Польщі підтримують у валійській столиці спільну заявку своїх країн на проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року
XS
SM
MD
LG