Доступність посилання

ТОП новини

Хорватам ввижається рука української мафії. А угорці розчаровані рішенням чиновників


Василь Плоскіна Угорщина, 18 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Угорські футбольні чиновники і провідні політики, не байдужі до цього виду спорту, розчаровані новиною дня. Вони не звинувачують членів високої міжнародної комісії з футболу у прихильності до української мафії, як це роблять хорвати, проте жалкують, що чиновники УЕФА проігнорували унікальні можливості кооперації між Будапештом і Загребом.

Петер Шерейні, відповідальний за зв’язки з пресою Футбольного Союзу Угорщини, ще не встиг повернутися додому з-за кордону. По телефону він знову повторив те, що минулого тижня заявив прилюдно Владко Маркович, керівник національного футбольного комітету Хорватії: «Владко Маркович виступив з цією заявою у будапештському готелі «Гілтон» про те, що проект хорватів та угорців теоретично не має конкурентів. Щоправда, конкурсанти з Центральної та Південної Європи не мають зв’язків з українською мафією в УЕФА, і якщо остання проголосує не на їхню користь, то це проблема чиновників. Коли це справді так, як стверджує Владко Маркович, то позакулісний вплив може поширюватися і на інші проекти».

Приймати у себе чемпіонат економічно вигідно!

Прем’єр Угорщини Ференц Дюрчань висловив жаль з приводу того, що Угорщина і Хорватія зробили все залежне від того, щоб футбольний чемпіонат відбувся тут, і це не врахувала УЕФА. Із економічної точки зору це був вдалий хід, оскільки йдеться про 90 мільйонне населення України й Польщі і величезний табір футбольних болільників, вважає Дюрчань. Представник опозиційної консервативної партії ФІДЕС Петер Сіярто сказав з цього приводу, що сприятливе рішення означало б величезний шанс для Угорщини.

А Кароль Герені, керівник фракції правого Демократичного Форуму Угорщини зазначив, що держава обов’язково компенсувала б пізніше всі фінансові витрати на проведення футбольного чемпіонату.

В Угорщині згадують минулу спробу і не бачать шансу на 2016 рік

Тим часом, Ґабор Вілагоші, ліберальний політик виключив можливість того, що УЕФА внесе до списку конкурсантів 2016 року Угорщину, адже, на його переконання, цілком певно можна виключити таку річ, щоб УЕФА двічі вносила одну й ту ж кандидатуру.

За останні роки Угорщина увійшла в десятку країн, де відбувається найбільше міжнародних і спортивних заходів. Наприкінці 1990-их років Угорщина в кооперації з Австрією подали в УЕФА проект на проведення європейського чемпіонату з футболу, однак безуспішно.

Матеріали до теми:

• Україна та Польща прийматимуть Чемпіонат Європи з футболу в 2012 році • “Українське євро” - Україна разом із Польщею будуть господарями Чемпіонату Європи з футболу 2012-го року! • Ляпас від УЄФА змусив італійців замислитися • Україна і Польща проведуть «Євро-2012». Як реагують регіони? • Україна та Польща радіють з перемоги у царині футболу • На Чемпіонат Європи з футболу 2012 року їхатимуть до України і Польщі • Віталій Кличко: ЄВРО 2012 в Україні – це дуже велика відповідальність • Президенти України та Польщі підтримують у валійській столиці спільну заявку своїх країн на проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року
XS
SM
MD
LG