Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко поновив на посаді Генпрокурора Святослава Піскуна


Відповідний указ глава держави підписав у четвер під час засідання колегії Генеральної прокуратури.

Відповідний указ глава держави підписав у четвер під час засідання колегії Генеральної прокуратури.

За повідомленням прес-служби Віктора Ющенка, Піскуна поновили на посаді на виконання рішення Шевченківського райсуду Києва.

Віктор Ющенко: «Я не приховував і не хочу приховувати свого ставлення до цієї людини. У нас всяке було в наших відносинах».

Святослава Піскуна було обрано народним депутатом за списком «Партії регіонів»
Святослав Піскун: «У нас було багато помилок у роботі Генпрокуратури. Багато було таких речей, в яких ми намагалися десь зробити кроки, які були не стільки правовими, скільки вигідними певним політичним силам. Я вважаю, що це пішло в минуле».

У жовтні 2005 року Президент Ющенко звільнив Святослава Піскуна, а пізніше, за згодою Верховної Ради, призначив на посаду Генпрокурора Олександра Медведька.

Нинішні соратники Святослава Піскуна, представники Партії регіонів, позитивно оцінюють його поновлення на посаді Генпрокурора

Ганна Герман зазначила: «Піскун вже роки судиться з Президентом за цю посаду. Я дуже рада за Піскуна, що його зусилля увінчалися успіхом, що він переміг Президента».

Тим часом доповідачка Парламентської Асамблеї Ради Європи з питань України Ганне Северінсен заявила, що «була би здивована, якби Піскун, знову ставши Генпрокурором, довів до кінця найгучніше в новітній історії України вбивство журналіста Георгія Гонгадзе». Так Ганне Северінсен в інтерв’ю для Радіо Свобода прореагувала на поновлення на посаді Генпрокурора Святослава Піскуна.

Матеріали до теми:

• Коаліція готуватиме подання до Конституційного Суду стосовно вже нового Указу Президента про розпуск парламенту і перенесення виборів на 24 червня • Замкнений цикл чи нова фаза конфлікту: що змінює в українській ситуації другий президентський Указ про розпуск парламенту? • Україна запросить ОБСЄ спостерігати за достроковими парламентськими виборами • Новий указ свідчить, що Ющенко готовий на компроміс – євродепутати • Ющенко переносить вибори і сподівається на компроміс між опозицією та коаліцією. Естонія розпочала розкопки біля пам’ятника радянському солдатові у Талліні (Огляд європейської преси)
XS
SM
MD
LG