Доступність посилання

ТОП новини

Понад 5 годин обговорювали політичну ситуацію в Україні Президент Ющенко та прем’єр Янукович


Керiвник прес-служби секретарiату Президента Олег Кошельов повідомив, що зустрiч вiдбувалася «за закритими дверима».


Керiвник прес-служби секретарiату Президента Олег Кошельов повідомив, що зустрiч вiдбувалася «за закритими дверима».

Сьогодні у ранковій програмі Радіо Свобода депутат 5 скликання від Партії регіонів Тарас Чорновіл сказав: “Була домовленість про те, що вибори все ж таки відбудуться точно. Друге, що вони відбудуться найімовірніше в той період, коли їх можна провести чесно, тобто мова йде про осінь, а не про цей нав’язаний літній період. І деякі нюанси технічного забезпечення, по яких немає домовленостей. Це, в першу чергу, момент імперативного мандату”.

Представник «Нашої України» Микола Оніщук вважає, що компромiсну дату виборiв можуть узгодити лише Ющенко і Янукович: “Що стосується самої дати, ми називали можливі дати. Природно, що представники опозиції пропонували главі держави, щоб це був липень, зокрема, 15 липня. Що стосується фракцій коаліції, то їхня рекомендована дата – це кінець вересня, жовтень. Це рівень компромісу, який має бути досягнутий між Президентом і прем’єр-міністром”.

Раніше Президент Віктор Ющенко та прем’єр Віктор Янукович домовилися про проведення дострокових виборів до Верховної Ради та створення робочої групи, яка має напрацювати юридично-правовий механізм їх проведення.

За понад два тижні своєї діяльності представникам коаліції та опозиції не вдалося знайти компромісу щодо проведення позачергових виборів.

Матеріали до теми:

• Україна-ПАРЄ: довкола української кризи • Конституційна колотнеча триває • Оксана Забужко: «У нас зазвичай політикою називається стриптиз політичних еліт і розклади між ними, ця сама картярська гра, в яку вони бавляться. Значить Петя проти Васі, Вася проти Юлі, Юля проти Віті і так далі...» • Свобода слова у Росії і вплив російських ЗМІ на Україну • Конституційний Суд припинив розгляд Указу Президента про розпуск парламенту від 2 квітня • Третій тиждень перемовного марафону
XS
SM
MD
LG