Доступність посилання

ТОП новини

Російський бізнесмен Андрій Луговий категорично заперечує причетність до вбивства Олександра Литвиненка


Коментуючи заяви британської прокуратури, яка повідомила, що готова висунути йому обвинувачення в убивстві останнього, Луговий стверджує, що справа має політичне підґрунтя. Він пообіцяв найближчим часом зробити кілька сенсаційних заяв.

Коментуючи заяви британської прокуратури, яка повідомила, що готова висунути йому обвинувачення в убивстві останнього, Луговий стверджує, що справа має політичне підґрунтя. Він пообіцяв найближчим часом зробити кілька сенсаційних заяв.

Сьогодні на прес-конференції в Лондоні директор британської Королівської служби Кен МакДоналд повідомив, що Велика Британія буде домагатися від Росії екстрадиції Лугового: "Докази, надані поліцією, достатні для того, щоб звинуватити Андрія Лугового у вбивстві Олександра Литвиненка шляхом навмисного отруєння. Ця справа, безумовно, буде в інтересах загалу. Я наказав юристам вжити заходів для негайної екстрадиції Лугового з Росії до Великобританії, щоб висунути звинувачення у вбивстві, притягти до суду в Лондоні і судити за цей надзвичайно тяжкий злочин”.

У Генпрокуратурі Росії повідомили, що Луговий може бути притягнутий до кримінальної відповідальності тільки у себе на батьківщині.

«Відповідно до статті 61 Конституції Російської Федерації, громадянин Росії не може бути виданий іншій державі. Громадянин, який скоїв злочин на території іноземної держави, за матеріалами, наданими цією державою, МОЖЕ бути притягнутий до кримінальної відповідальності. Але тільки на території Росії, якщо російське законодавство передбачає відповідальність за аналогічні злочини», - повідомила представниця Генпрокуратури Росії.

Олександр Литвиненко потрапив до лондонської лікарні у листопаді минулого року.

Напередодні смерті колишній працівник спецслужб звинуватив у своєму отруєнні Президента Росії Володимира Путіна.

Матеріали до теми:

• Британські слідчі передали справу про вбивство Олександра Литвиненка до прокуратури • Навколо смерті Олександра Литвиненка й надалі чимало незрозумілого • Романо Проді – людина КДБ? • Олег Гордієвський: «Убивцею офіцера ФСБ Росії Олександра Литвиненка був агент-нелегал із трьома фальшивими паспортами ЄС» • Батько Олександра Литвиненка презентував у Києві книжки свого сина • У своєму вбивстві Олександр Литвиненко звинуватив президента Росії Володимира Путіна
XS
SM
MD
LG